Napi 1200 forintból lehet egészségesen étkezni?
Mit értesz egészséges élelmiszer alatt?
Nem muszáj csirkemellet enni lazaccal, ha nem telik rá. Vannak olcsóbb alternatívák, pl. comb, keszeg, zöldségekből is olcsóbb, ha azt veszed, aminek szezonja van, stb.
Persze, kevesebből is, bár ez emberfüggő.
Nem tudom, nekem a 200ft-os zöldségek nekem nem drágák. Vagy a kókuszzsír (elég jó az ár/kalória aránya). Vagy a len, de sok más olajos mag árával sincs bajom... A rizst is jónak tartom, ha nem is eszem.
A tojás is megéri az árát (35-40ft-ért veszem, háztól), arra alapozok fehérjét tekintve és akár 500 ft-ból kijövök, ha puritán vagyok, de nekem nem kell rengeteg fehérje.
Kiegészítem, amit írtam.
Jó, nem tudom, mennyire egészséges az a lazac, de nekem csórón megteszi, amúgyis évi párszor eszem, évi párszor pedig sokkal rosszabb dolgok is előfordulnak. S a bolti csirke sem tuti jobb, az is tenyésztett és még csak nem is házi.
Lehet vitázni arról, mi az egészséges, én nem fogok. Igyekszem úgy enni, ahogy nekem jó, de nem tudhatom, mi nevezhető egészségesnek. Írtam a zöldségeket az előbb, az is csak viszonylagos, hisz vegyi anyagokat használnak a termesztésükkor, kivéve, ha megfelelőt veszünk, nem sima boltit, de az sem tökéletes, a dolgok összefüggnek, a szél fúj, a víz folyik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!