Hogy érzitek, egészségesen étkeztek?
Most tekintsünk el attól, hogy ki milyen irányvonalat tart egészségesnek. A kérdésem arra vonatkozik, hogy a te saját megítélésed szerint egészségesen étkezel-e. Milyen ételeket fogyasztotok, mire figyeltek?
Mennyire engedhetitek meg magatoknak a jó minôséget és a változatos ételeket?
Köszönök minden választ!
Nagyrészt igen. Nekem sajnos kényszerből kellett elkezdenem diétázni, mert visszatérő candida gondjaim voltak évekig, amiből aztán inzulinrezisztencia lett. A cukrot teljes mértékben ki kellett iktatnom, illetve a fehérlisztet és minimálisra csökkenteni a szénhidrátot. Azóta viszont teljesen megváltoztam, nemcsak az alakom, hanem sokkal egészségesebb és fittebb vagyok - persze ehhez hozzá tesz az is, hogy rendszeresen sportolok. Sovány hús és rengeteg zöldség, nálam ez az alap, minél változatosabb formában. Édesség terén maradt az eritrit, ez nem emeli a vércukorszintet és nem táplálék a candida számára sem; remekül lehet vele sütni-főzni is.
A jó minőségű és változatos ételek azért nem horribilisan drágák. A párommal együtt élünk, mindketten tanulunk és dolgozunk is, mégis sikerül egészen változatosan és egészségesen étkezni. Szerintem ez leginkább kreativitás kérdése, nem a pénzé.. :)
24N
Sajnos nem, pedig igyekszem.
Imádom a kávét, vagyis az ízét. :)
De 17 évesen szerintem nem kéne még ennyire függnöm tőle, próbálom kiiktatni az étrendemből. No meg a cukrot...:)
Nem és nem is érdekel.
Persze, sok a gyümölcs-zöldség, de elégé édesszájú is vagyok emellett. :D
Viszont a testsúlyom, vérképem normális, mozgok naponta legalább egy órát, úgyhogy no problem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!