Anyukák! Mondanátok heti menüt ami kijön kb 10 ezerből?
1.5 éves kisgyerek, 2 felnőttnek. (Egyik felnőtt nagyon keveset eszik)
Köszönöm a válaszokat.
1. nap: tejszínes-spenótos tészta (tejszín 200, spenót 200, tészta 200: 600 HUF
2. nap: húsleves húsos csontból (kb max 1500 zöldségekkel)
Tegnapról maradt tészta
3. nap: Előzőnapról húsleves
krumplifőzelék virslivel, tojással, vagy füstölt kolbásszal (elég kis adag is belőle, csak az íz miatt): 700 HUF
4. nap: Zöldségleves tésztával 600-800 HUF
Pacsinta (kakaós, vagy lekváros) 800 (1 liter tejből)
5. nap: resztelt máj sültkrumplival: 1000 HUF
6. nap: krumpli gombóc leves
krumpli nudli cukorral és tejföllel 800 HUF
7. nap: húsleves zöldséggel, húsos csonttal, tésztával
Rántott karaj ( 80 dkg), saláta: 1800 HUF
Ha jól számoltam, ez 7000 HUF-ból jön ki kb. Maradék tojásból reggelit is készíthetsz. Tészta, krumpli is marad.
reggeli és vacsira tényleg szendvics szintű dolgokon gondolkozz,mivel a kenyér nem túl drága és csak vaj kell hozzá, amiből 1 doboz elég egész hétre. feltétnek meg gazdálkodni abból ami otthon van,vagy ami a többi kajához kell. pl írta valaki,hogy reggelire palizeres kenyér,ebédre rántott párizsi..ez így tök jó,mert a rudas párizsi 200 ft körül van és két étkezésben is felhasználhatod.
meg pl egyik nap csinálsz szárny pörköltet(nem a legdrágább hús ez se). másik nap meg felengeded ami megmaradt és befőzöd gulyás levesnek pl.
szóval én így gazdálkodnék ilyesmi elven.
de krumplis tészta az örök klasszikus az olcsó kajákban. ezt is fel lehet másnap turbózni kis paprikás hagymás zsírral, így nem olyan unalmas,hogy 2 napig is azt eszitek.
spagetti tészta(99ft pl a coopban a 400gr)mellé veszel egy üveges szószt 300ft. ezt könnyű is megcsinálni,laktató és szerintem nem olyan drága.
egyébként még egy tanácsom van:
nézz szét mi van otthon. ha pl van 1 zsák krumplitok,akkor ezt felhasználni ahol tudod stb. hogy ne kelljen mindent venni. de egyébként kivitelezhető, mert így napi 1300 forintból kell kb főznöd-
megoldható,de akkor az extrább dolgokról,mint sajt a spagetti tetejére azokról mondjatok le
és húslevest kockából is lehet főzni tésztával meg mondjuk vágsz bele 1-2 krumplit,répát. ez olcsóbb mint az igazi húsleves.de ízre szerintem nem olyan gáz
májkrém se túl drága,májgaluska leves,májkrémes kenyér is jó alternatíva lehet
Könnyebb lenne menüket írni, ha tudnánk mi van otthon. Amikor én szoktam mondani, hogy semmi sincs itthon, akkor általában még egy hétig el lehet főzőcskézni takarékosan. Használd azokat az alapanyagokat, ami van pl. liszt, tészta, rizs, tej, vaj, kenyér, tojás, krumpli stb. Ezek általában vannak otthon, ha meg mégsem nem túl drágák. A család egyébként nem fog megsértődni, ha egy hétig csak 2 fajta reggeli lesz felváltva.
Tészták: diós, mákos, sajtos,kókuszreszelékes, lekváros, darás
Krumplis: dödölle, héjában főtt krumpli tejföllel vagy egy-egy szelet sajttal, vajjal, sóval, krumpli leves, krumplifőzelék, krumplis tészta, krumplipüré rántott parizerrel vagy szelet sajttal vagy valamilyen zöldséggel (ami épp otthon van), krumplinudli paradicsomszósszal vagy tejszínes zöldfűszeres szósszal, krumplis lángos vagy sajttal vagy tejföllel vagy egyszerűen fokhagymával dörzsölve.
Rizs: tejberizs, rántott parizer/virsli rizzsel és majonézzel, párolt zöldség (jó az olcsóbb répa is) rizzsel.
Reggelire: zabpehely (egészséges és olcsó) jó müzlinek is tejjel meg zabkásának is, ha másképp ízesíted (fahéj, cukor, só-petrezselyem, magvak) máris több napi reggelinek megfelel. Palacsinta, tojás (rántva, tükör, omlett, főtt, lágy, bugyantott stb.). Kenyér/pirítós lekvárral/margarinnal/ tejbe csipkedve/ zsírral/ májkrémmel/ tejeskávéval. (Kollégiumban nem ritka az üres pirítós tejjel vagy ha már az sincs akkor teával, a kenyér variációk (hol pirítva hol simán) csak egy rávalóval hetekig ehetők váltogatva.)
Ha már száraz a kenyér és még nem lett zsemlemorzsának elrakva akkor mákosguba, bundás kenyér.
Huhh, ez nagyon kevés. Reggeli, vacsora akkor műzli, kenyér + paradicsom, paprika, retek, tojás, ilyesmi lesz.
De azért talán menthető a dolog. Ebédre:
Hétfő: Burgonyakrémleves (krumpli gondolom van otthon, egy kis tej meg fűszer meg hagyma kell hozzá), borsós rizottó (gyakorlatilag borsó, rizs, fokhagyma, vaj, sajt)
Kedd: maradék leves, spenótos-krémsajtos táskák (spenót fillérekért van, a krémsajt se drága, a tésztát gyúrd inkább magad)
Szerda: vegyes zöldségleves (ugye répa, hagyma, karalábé, stb. biztos van otthon szintén, ha alap dolgok vannak, így erre sem kell költeni), gombás-tejszínes spaghetti (fél kiló gomba kb. 400 ft, és bőven elég ugyanennyi tésztával 3 főre)
Csütörtök: maradék leves, fűszeres túróval töltött paprika (túrót, tejfölt, 1 tojást, hagymát, fűszereket kikeversz, paprikába töltöd és megsütöd. Ha van otthon, mehet rá egy kis szalonna vagy sonka).
Péntek: zellerkrémleves (1 zeller kb. 180ft), sajtos-paradicsomszószos padlizsán (fél kiló padlizsán olyan 200 ft)
Szombat: maradék leves, sütőtölös gnocchi (gnocchit otthon fillérekből gyúrsz, a sütőtök jelenleg 2-300 ft /kg, 1 kg. bőven elég
Vasárnap: tejfölös uborkaleves, gombapaprikás házi nokedlival.
Így talán még a reggeli-vacsorára is több marad, mert minden főétel 300-600 ft között mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!