Furcsa étkezési szokások/kajakombinációk?
Neked vannak olyan szokásaid az étellel kapcsolatban, amelyre más esetleg rácsodálkozik? Pl. eszel együtt bizonyos kajákat, amit más együtt undorítónak/furának/szimplán rosszízűnek tartana, vagy vannak-e ételek, amiket bizonyos okok miatt csak az általad meghatározott módon fogyasztasz? Mindjárt leírom a sajátjaim, és akkor érthető lesz :)
- mustárral/majonézzel eszem a pizzát, a ketchupot nem szeretem rajta
- imádom a savanyúságok levét
- vegetával eszem a paradicsomot, ill. undorodom a már régebbi paradicsom magjaitól (a friss, még kemény paradicsom magjai okésak)
- reggelire nem tudok zöldséget enni, se tízóraira, az ebéd az első, amiben lehet zöldség
- szeretem villával enni a joghurtot
- és kanállal enni rizst
- mikor kiürül, mindig szétvágom a tejes/gyümölcsleves dobozt, mert idegesít, hogy marad az alján
- kissé olvadtan szeretem a túrórudit
- minden teát tejjel iszom
Ami fura lehet másoknak, a joghurthoz mindig eszek kiflit vagy zsömlét, na jó nem mindig, de nagyon sokszor. Egyszerűen úgy finomabb :D
Aztán ez nem fura, csak szokatlan, a bundás kenyeret úgy eszem, mint a szendvicset, teát teszek rá sajtot, sonkát és ketchupot. Imádom a bundás kenyeret, de nem tudnám magában megenni.
Régebben én is néha összekevertem a mustárt és a ketchupot a virsli mellé, de ma már nem szoktam.
Pörkölt és rizs mellé imádom a körtekompótot. Otthon ezen is mindig fennakadnak, hogy ez nem passzol :D
Bár, ha jobban belegondolok, otthon azon is fennakadnak, hogy a májkrém alá vajat teszek. Szerintem ez tök normális.
Hú, biztos van még csak nem jut eszembe :D
Feketeteát csak citrommal, gyümölcsteát csak cukorral iszom.
A spagettit cukrozom.
Krumplis tészta tejföllel mmh.
Káposztás tészta lepirítva-szintén tejföllel.
Én mindig kenek a kenyérre vajat, Nutella alá is.
Valamint a szendvics mindkét oldalát vajazom. Ezt sokan furcsállták.:|
Mostanában a kávéba sem cukrot teszek hanem karamellt és fahéjat.
Na, lássuk csak..
- Imádom a gépsonkás- barack lekváros szendvicset
- Szinte mindenhez ecetet teszek, haza érek, leülök, anyukám elém rakja az ételt, és az első kérdésem: Anyu, ehhez lehet tenni ecetet?
- Imádom a savanyúságok levét, akár üdítő nélkül is meglennék, csak legyen savanyúság levem.
- Szeretem az ecetes tormát édes kaláccsal, de magában is.
- Imádom a tormás mustárt
- A tejet csak melegen, min. szobahőmérsékleten szeretem
- csak az étcsokit szeretem
- imádom a vegetát, és a húsleves kockát
- a cappuccinot gyengén megsózom
- Mustárt és ketchupot bármihez lehet enni! :)
most így hirtelen ennyi :)
-nem eszek vajat egyáltalán, kicsi korom óta.
-nem eszek mustárt, majonézt
-nem eszek szalonnát, sült szalonnát
amit szeretek:
-krumplipüré szilvakompóttal vagy simán szilvával.
-kakaópor magába
-élesztő magába
-nyers kelkáposzta, nyers krumpli, tészta, zabpehely, rizs
-gyermekláncfű levél, sóska levél
-spenót, brokkoli, imádom őket.
Simán megeszem a fahéjat, imádom, ahogy csíp, bár egyszer egy keményebb darab miatt majdnem letört a fogam.
A tej a mindenem. De komolyan. Ma lehúztam két litert egy ültő helyemben, és mégcsak nem is lett rosszul a gyomrom. ( aztán megettem rá egy egész sárgadinnyét )
Másnak hasmenése lesz a tej plusz őszibarack/paradicsom kombótól, én viszont előszeretettel megeszek simán akár 3-4 paradicsomot is, és iszok rá tejet. Sokat.
Imádom a brokkolit, sokakkal ellentétben, és tulajdonképpen minden zöldséget/gyümölcsöt megeszek.
Imádom a keserű dolgokat, főleg az igazi keserű étcsokit, vagy a tonicot.
A pirítóst lekvárral eszem ( szilvalekvárral a legjobb )
Szeretem a kakaót, de ha egy bögrével megiszok, már akkor rosszul vagyok.
Egyszer ittam kávét feketén és keserűn. Azóta eldöntöttem, hogy az a kedvencem.
Citromleves víz az nagyon jó.
Kovászos uborkából rengeteget tudok enni.
Őszilevet bármikor tudok inni ( ahogy tejet is ).
Nem zavar, ha a tej romlott, megiszom. Csak tej legyen.
A konzerves májkrémet eszem meg csak.
Az ecetet simán megiszom például salátás tál aljából.
Imádom a nyers hús tapintását.
(Apukámtól tanulva) Sohase nézem meg, hogy lyukas-e a cseresznye/meggy, mert 1) elvenné az élvezetet 2) férgesen jobb az íze.
Sokszor eszem az Erős Pistát/Piros Arany-t csak úgy, kanállal. Éttermekben szoktam kérni külön kis tálban.
Éttermekben/büfékben nem sokszor esik meg, hogy ne salátát kérnék. ( ha igen, gyrost kérek ).
Mamámnál mindig kérek olvasztott sajtot. Csak ott, otthon nem szoktam csinálni magamnak. Ez annyit tesz, hogy rászeletelsz egy csomó sajtot egy tányérra, és beteszed a mikróba, összeolvad, és baromi finom.
Szeretem turmixba mártogatni a sültkrumplit.
Puskaporral fűszerezni a húst jó dolog. Finom.
A joghurtos/fagyis dobozokból vagy tálakból mindig kiszedek mindent a végén az ujjammal.
Mikor halat eszem, utána magamban pánikolok, mert mindig úgy érzem, mintba a torkomra akadt volna egy szálka.
Lehet van több is, de ennyi jutott eszembe most.
12/L
Imádom a tejeskávéba beleöntve a nagyszemű zabpelyhet, úgy kanalazni, csak hullik tőle egy kicsit a hajam.
Szintén nagyon szeretem a savanyú káposztát minden mennyiségben, köretként, húslevesbe, kávéba, kakaóba vagy csak úgy random egy kis nutellával az íze mennyei. Az édes és a savanyú csodás. :) de mindenféle savanyúságot szeretek, a levüket én is. Minden este almát eszek lefekvés előtt.
Még imádom a csokis muffin tésztát nyersen kanalazni, ahogyan a képviselőfánk tésztáját is abban az állapotban, mielőtt közvetlen a sütőbe tesszük, sülve viszont ezeket meg minden sütit utálok. Szoktam is olyat reggelizni, hogy teljeskiörlésű lisztből csinálok képviselőfánt tésztát, csak kisebb adagot mint amennyit egyszerre meg kéne sütni.
Mindent a legapróbb kávéskanállal eszek, összevágva, szeretek mindenből masszát csinálni benne valami enyhén rágható cuccal, utálom a szendvicset vagy bármi olyat amit meg kell fogni és látom hol tartok benne, mindent kiskanállal szeretek kanalazni, az valahogy kellemes.
Tejföl pl. bolognaihoz, chilis babhoz, paprikás krumplihoz, krumplis tésztához, de párom pl. a lecsót, rántottát is azzal eszi, halászlébe is szokott tenni. De olyat is csináltam már h kenyeret tojàsba mártottam mintha bundáskenyeret csinálnék, de aztán azt nem olajban sütöttem, hanem tepsiben jól megpakolva mindennel, mint a melegszendvics.
Szerintem egyik sem furcsa, de volt már aki meglepődött némelyiken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!