Furcsa étkezési szokások/kajakombinációk?
Neked vannak olyan szokásaid az étellel kapcsolatban, amelyre más esetleg rácsodálkozik? Pl. eszel együtt bizonyos kajákat, amit más együtt undorítónak/furának/szimplán rosszízűnek tartana, vagy vannak-e ételek, amiket bizonyos okok miatt csak az általad meghatározott módon fogyasztasz? Mindjárt leírom a sajátjaim, és akkor érthető lesz :)
- mustárral/majonézzel eszem a pizzát, a ketchupot nem szeretem rajta
- imádom a savanyúságok levét
- vegetával eszem a paradicsomot, ill. undorodom a már régebbi paradicsom magjaitól (a friss, még kemény paradicsom magjai okésak)
- reggelire nem tudok zöldséget enni, se tízóraira, az ebéd az első, amiben lehet zöldség
- szeretem villával enni a joghurtot
- és kanállal enni rizst
- mikor kiürül, mindig szétvágom a tejes/gyümölcsleves dobozt, mert idegesít, hogy marad az alján
- kissé olvadtan szeretem a túrórudit
- minden teát tejjel iszom
A doboz szétvágása nekem normális. A savanyúság leve nálam is megvan, szuper. Édesszájú vagyok, de ha az édességgel szemben savanyúság áll, akkor ritkán győz az előbbi :D A kedvenc mustáromat (nem erős és kissé cukros sajna) simán tudom magában enni (a dijonit nem, nem is ízlik és roppant erős is).
Szinte bármit eszem villával (pl. baracklekvárt), a párom viszont szinte bármit eszik kanállal és evőpálcikával (joghurt és paprikáskrumpli is előfordult már, igaz, kényszerből).
Sok ételt megeszem magában. Sajt, baracklekvár, a már említett mustár, de a rántotta sem okozna gondot, csak éppen azt inkább nyers zöldséggel eszem. A mustár szinte bármihez jó, pogácsához pl. teljesen.
Egy csomó ételt képes vagyok ecetesen enni, ez az ecetkedvelésem mellett az otthoni szokás is, anyám jóformán minden főzelékbe rakott ecetet, tejfölt és cukrot. A babnál még hagymát is, ezek mellé. De a rekord a salátaleves, amiben ecet, cukor és fokhagyma is volt, s meglepően ízlett nekem, pedig perverz kombónak tűnt számomra a dolog.
Sosem főzök menthetetlenül rossz ételt, csak elég ecetet kell belerakni... :D Jó, ez néha bizonyára nem jön be, de az alapállásom ez. Amúgy jól főzök, max. egy kicsit elszenesedik az étel, mert elfelejtem :P Bár amióta indukciós tűzhelyünk van, ez sem gyakori.
Amíg ettem ilyesmit, szerettem a tejfölös, almás kenyeret (vagy a tejfölös-mustárosat. vagy a mustárosat. de eleget mustároztam már :D).
Én borsozom a káposztás tésztát, ahogy illik. A páromat nem zavarja a bors, mindössze cukrot is tesz rá...
Valószínűleg egyeseket zavarna a diós vaj, ami az egyik kedvenc desszertem és úti ételem. Amúgy a legfogyókúrásabb ételeim egyike, a zsírtejjel együtt, amit nem kispályásan csinálok, hanem ilyen 90% zsírral, ami a kalóriát illeti. Hja, ha én találkozom a ketogén gasztronómiával :D
A zsír és a zsírban sütés amúgy alap nálam, én a krumplipürét és az egyetlen általam kedvelt saláta némely elemét is sütöm.
Egy ismerősöm ecetes vizet ivott, én odáig azért sosem fejlődtem :D
A legtöbbet már mások is írták, de :
a virslit én is csak úgy eszem, hogy a ketchupot a mustárral összekeverem
a kávét reggel csak feketén, később csak cukorral/édesítővel tudom meginni
a ketchup szerintem is nagyjából mindenre megy
utálom a nutellát kenyérrel, egyszerűen nem tudom megenni magába viszont imádom
a kakaót csak hidegen szeretem
imádom a koktélparadicsomot meg a rendeset is, viszont a főtt paradicsomos ételeknek (paradicsomos húsgombóc, paradicsomleves) már a szagától is iszonyatosan hányingerem lesz, konkrétan ki kell mennem a helyiségből
Jah, másik kedvenc desszertem: fagyasztóból frissen kivett banán karikára vágva és kakaóba mártva. Bár a mai tapasztalataim alapján a saját cseresznyénk fagyottan (s kakaó nélkül) fogyasztva még sokkal, sokkal jobb...
A vöröshagyma pedig MINDENBE való, ami nem édes. Aminek a receptjében nem szerepel, abba kevés kell, amiben igen, abba sok. Egyes ételek elfogyása válsághelyzetet teremt, a hagyma NEM fogy el. A rántotta hagyma nélkül nem létezhet, az viszont nem gond, ha egy tojáshoz 20 deka hagyma tartozik... (Egyik ok, ami miatt problémás nálam a ketogén nap.)
A spagettire rengeteg tejfölt teszek, a töltött káposzta és tojásleves csak hidegen ehető számomra, vagy éppen csak szobahőmérsékleten. Pörkölt meglocsolva a savanyúság levével.
Főzelék nokedlivel :D Képes vagyok a kelkáposzta főzelékbe nokedlit szaggatni :D
Ja, és utálom a rendes villát, helyette mindig sütit villát használok :D De a legtöbb ételt kanállal eszem (rizs, krumplipüré alap).
előző voltam
Vannak itt emberek...:D Akkor nézzük, engem mi sújt(?) súlyosbodó sorrendben:
- ki nem allhatom a ketchupot, egyedul hambiba mehet (ketchup-mustar-mayo kombo)
- ha fokhagyma, akkor sokat, ha meg vallalhato beszelgetopartner vagyok aznap, nem jo (okolszabaly: egy fel karaj - egy gerezd)
- nincs maradek. tarsasagban sem, ha marad, akkoreg lecsuszik, az en gyomrom se kulonosebben erzekeny
- kenomajas + parizsi - igazabol nem rossz, csak fura
- hasonloan, edeskaposzta + paradicsom
- es az igazan durvak, a mezeskenyer...
1. mezeskenyer + edeskaposzta - nem a legfinomabb, de neha megkivanom a savanyusagot:D
2. + parizsi - nekem izlik. pont.
3. + karaj (felvagott) - ld. elozo, csak meg finomabb
4. + a mar emlitett fokhagymamennyiseg - nincs bajom az izevel, es a gyomrom is birja, de csak betegsegre szoktam, mert utana medvet lehet olni a szajszaggal...
Es nagyjabol ennyi.:D
Bundás kenyér sült baconnel és a fahéjjal, Mo.-on nem nagyon eszik.
Amikor nagyon rá voltam kattanva a csípős ételekre chilivel ettem a paprikás chipset.
A párom az instant kínai tésztalevesbe szokott rakni egy tojást. Csak nyersen beleüti és elkeveri a forró levesben.
Pörköltnek csak a szaftját tunkolom kenyérrel. A húst nem szeretem belőle, sem a nokedlit.
Hagyma és fokhagyma minden kajába muszáj, akkor is ha amúgy nem kéne.
A leveseken kívül mindent villával eszek.
Ismerek olyat, aki az almát kenyérrel és ketchuppal eszi, illetve olyat is aki a májkrémes kenyeret meg is vajazza. Undorító szerintem :D
Vajas májkrémes kenyér, anyám is így eszi. A májkrém magában borzasztó de így duplán rossz.
De a legjobb kaja kakaóba kalácsot tépkedni, és utána kanállal kienni a teljesen szétázott kalács darabkákat.
A szójás choup suey-t kanállal is tudnám enni üvegből.
De ettem már csokival bevont fánkot nutellával megkenve, és kakaóba mártogatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!