Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Bundáskenyérhez csak föl kell...

Bundáskenyérhez csak föl kell forralni az olajat?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 5. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
26%

Fölforralni az olajat?

Még soha életedben nem főztél semmit, ugye?

2012. ápr. 5. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Az olajat hevítjük,majd beletesszük a felvert tojásban megforgatott kenyeret.Mindkét oldalát megsütjük.
2012. ápr. 5. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Még nem csináltam olyat amihez olaj kellett volna. És hány fokon kell felhevíteni?
2012. ápr. 6. 07:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért, hőmérővel akarod mérni? :D

Beleöntesz egy edénybe egy rakat olajak és bekapcsolod.

Amikor már meleg (érzed ha fölé rakod a kezed) beledobsz egy kis darab kenyeret, ha serceg, akkor már tényleg elég forró, mehet bele az egész szelet.

Lehetőleg közepes fokozaton próbáld az olajat melegíteni, ha túl alacsony akkor lassan sül és megszívja magát a kenyér, ha túl forró akkor túl gyorsan sül és belül nyers marad a tojás.

Ami nagyon fontos hogy jó sok papírtörlőre szedd a kenyereket, hogy le tudjanak csöpögni, és ne nagyon halmozd őket egymásra, különben egész nap hasfájással fogtok küzdeni a sok olajtól... :)

Jó étvágyat hozzá.

2012. ápr. 6. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Lehet zsírban is, nem feltétlenül kell hozzá az olaj.

Annyira legyen meleg, mintha a rántani való húst akarnád belerakni, de amikor már felmelegedett, vedd le közepesre a gázt.


Én a kenyeret megforgatom a tojásban, bele a zsírba, hirtelen átfordítom mindkét oldalát, majd villával kiszedem és még egyszer belemártom a tojásba, és úgy sütöm készre.

Amíg az sül, addig a következő szeletettel is ugyanígy járok el. Ezért elég, ha csak egy serpenyőben kezded, mert a dupla-mártogatásos módszerrel egyszerre max. 2 szeletet tudsz kezelni úgy, hogy ne égjen oda. Így finom, vastag bundája lesz a kenyérnek.

2012. ápr. 6. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy amikor beleütöm a tojásokat egy tálba, akkor felrakom az olajat, amíg felverem a tojást és mártogatok egy szelet kenyeret, addigra már elég meleg lesz az olaj és kezdhetem is.
2012. ápr. 6. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Miért bántjátok? Kezdő, de elindult valamerre.

Tedd az olajat/zsírt serpenyőbe, és addig melegítsd, amíg kis (gombostűfejnyi) gömböcskék jelennek meg az alján.

A kenyérmorzsa-próba jó ötlet.

A felvert tojásba alaposan belemártott, esetleg megnyomkodott kenyér néhány perc alatt megsül.

Nagyon finom, ha csak egyik felét bundázod tojással, a másikat csak megsütöd a zsírban.

Két vékony szelet kenyeret májkrémmel ragassz össze, így bundázd, és süssed.

Sok sikert, jó étvágyat, mindenki így kezdte!

2012. ápr. 6. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!