Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha mikróban melegítem a kaját...

Ha mikróban melegítem a kaját (forralni nem tudom), akkor kipusztulnak az esetleges vírusok és baktériumok, amik megfázott, torokfájós emberről kerülhettek bele?

Figyelt kérdés
És a szalmonella?
2010. szept. 15. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Jézusom... hipochonder vagy? :D
2010. szept. 15. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem. Énekesnő.
2010. szept. 15. 15:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem pusztulnak el a bacik .
2010. szept. 15. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
sok vitamin kell, és attól majd jó lesz az immunrendszered. Akkor nem kapsz el semmit. Ha viszont nem vagy 100-as, akkor mindegy mit csinálsz a mikróban a kajával. Gondolj csak bele, tudod hány trillió bacival, és vírussal találkozol nap mint nap? Ugyanúgy elkaphatod ha bárki után bármit megfogsz, ha tömegben vagy, stb. Nem ezen múlik.
2010. szept. 15. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, csak a több trillió baciról nem tudok, erről meg konkrétan igen, és fel kéne lépjek könnyűnek nem mondható áriákkal. Szerintem a futók sem törik ki a lábukat, ha nem muszáj, a futóverseny előtt.
2010. szept. 15. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Honnan tudod,hogy az ételbe egyáltalán belekerült valamilyen bacilus torokfájós emberektől? Ez csak beképzelés!

A bacik és vírusok elpusztulhatnak a mikróban,de a szalmonella semmitől nem pusztul el,akkor sem ha a gázon forralod az ételt!

Főzz magadnak,és akkor nem kell félned,hogy valaki megfertőzte a kajádat! A torokfájós embereket pedig kerüld el!

2010. szept. 15. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Inkább ne gondolj mindig arra, hogy megbetegszel, és egyél sok vitamint. :)
2010. szept. 15. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha gyanus az étel, főleg szalmonella, akkor ki kell dobni a francba!


Ha gombára gyanakszol, akkor is. Vannak baktérium- és gombatoxinok is, amik betegíthetnek, nem is beszélve a szaporodóképletekről, amik arról híresek, hogy baromira ellenállnak az extrém környezeti hatásoknak, de kedvező környezetben ismét elszaporodnak. A beleid kedvező környezetnek számítanak.


Amúgy magát a baktériumot jó eséllyel megöli a mikrózás, mert ekkor a sejtben lévő vizet rázza milliószor oda-vissza a gép, az pedig hővel jár. Ez bizony odavág neki.


Mondom, a gond a spórákkal, toxinokkal, betokozódott baktériumokkal van.

2010. szept. 15. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Kösz!

A szalmonellát csak kíváncsiságból kérdeztem.

2010. szept. 15. 15:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!