Ha mikróban melegítem a kaját (forralni nem tudom), akkor kipusztulnak az esetleges vírusok és baktériumok, amik megfázott, torokfájós emberről kerülhettek bele?
Honnan tudod,hogy az ételbe egyáltalán belekerült valamilyen bacilus torokfájós emberektől? Ez csak beképzelés!
A bacik és vírusok elpusztulhatnak a mikróban,de a szalmonella semmitől nem pusztul el,akkor sem ha a gázon forralod az ételt!
Főzz magadnak,és akkor nem kell félned,hogy valaki megfertőzte a kajádat! A torokfájós embereket pedig kerüld el!
Ha gyanus az étel, főleg szalmonella, akkor ki kell dobni a francba!
Ha gombára gyanakszol, akkor is. Vannak baktérium- és gombatoxinok is, amik betegíthetnek, nem is beszélve a szaporodóképletekről, amik arról híresek, hogy baromira ellenállnak az extrém környezeti hatásoknak, de kedvező környezetben ismét elszaporodnak. A beleid kedvező környezetnek számítanak.
Amúgy magát a baktériumot jó eséllyel megöli a mikrózás, mert ekkor a sejtben lévő vizet rázza milliószor oda-vissza a gép, az pedig hővel jár. Ez bizony odavág neki.
Mondom, a gond a spórákkal, toxinokkal, betokozódott baktériumokkal van.
Kösz!
A szalmonellát csak kíváncsiságból kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!