Termelői tejet muszáj forralni?
Mi nem szoktuk soha forralni, mert túrót, tejszínt készítünk belőle. évtizedek óta.
Az egész magyar tehénállomány szigorú és gyakori állatorvosi ellenőrzés alatt áll, különösen ha tejel.
A tbc bacilust a forralás nem pusztítja el, csak a pasztőrözés (kemény burok védi). A forralás egyszerűbb kis hasmenésbacik ellen van.A magyar tehénállomány mentes a gümőkórtól, egy hajléktalantól több esélyed van tbc-t kapni a buszon.
Nyugodtan idd nyersen, csak azért írják ki, mert így a te felelősséged, de én magamra veszem. Nem lesz semmi bajod.
Végig hűtve van, a tehenet legalább hetente látja orvos, az automatába különben is gazdaságból megy, nem egyéni asszonykától, azt szerintem még sűrűbben ellenőrzik. Mivel le kell győzniük a dobozos tejet a zacskós tejet a piacot, meg a konkurens automatát, kizárt, hogy higiéniai lazaságot megengedhetnének maguknak.
"Az ürülékkel, trágyával számos baktérium juthat a tejbe. A takarmányokkal a szervezetbe jutott baktériumok egy része nem pusztul el az emésztés folyamán, hanem az ürülékkel elhagyja a szervezetet. Ezek a baktériumok a tejbe kerülve súlyos tejhibákat okozhatnak. Ha a tehén fertőző betegségben szenved (gümőkor, vagy TBC, brucellózis, salmonellózis stb.) az ürülékkel távozó baktériumok a tej közvetίtésével embereket is megfertőzhetnek."
Nem viccből találták ki a pasztörizálást:)
A pasztörizálás során a tejet fölmelegítik, majd másodpercek alatt 6Co-ra hűtik, így felreped a tbc burka. A forralás más mikroorganizmusokat pusztít el, nem a tbc-ét.
Csakhogy megváltoztatja a tej ízét. Ha szereted, felforralhatod, ha tejszínt, tejfölt, nyers tejet, tórót akarsz, akkor nem. Idd meg nyugodtan, én a kicsiknek is odaadom, semmi bajuk. csak a törvény miatt ki kell írni(gyanakszom a tejlobbyra is)
Ha a Balkánra, Ázsiába utazol, ott inkább forrald, ki tudja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!