Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért okoskodnak az emberek...

Miért okoskodnak az emberek főzésnél, sütésnél olyan témában, amihez nem értenek?

Figyelt kérdés

Igazából azért merült ez fel bennem, mert ezt tapasztalom. Nálam például a csirkemell mindig pazarul sikerül, de akinek csak mondom, hogyan csinálom elkezd hadakozni velem, hogy fél napra tejbe kellene áztatnom, és teljesen rosszul készítem el így a sült csirkemellet, stb.


Meg ugye, wok sütőben akart rendes vékony palacsintát sütni a barátnőm, és mondtam neki, hogy szerintem az nem fog úgy sikerülni, ahogy rendes palacsintasütőben, és vagdalkozott, hogy dehogynem, sokkal finomabb a wokos palacsinta, mint a palacsintasütőben.


De ugyanúgy én nem keverek össze mindenfélét a rakott krumpli tetejére lévő öntethez, ő meg igen, és már mondták azt, hogy de rosszul csinálom, mert ők máshogy szokták, és úgy jó, ahogy ők csinálják.


De ezt többféle témakörben is tudom mondani, legutóbb kuglófformában akart piskótatésztát sütni egy ismerősöm, de tortaként megtölteni, én pedig mondtam neki, hogy ez így bajos lesz, és még neki állt feljebb, hogy rosszul tudom, ugyanolyan jó törtát lehet készíteni, mintha amúgy csinálná, csak ennek kuglóf formája lesz.


Nagyon sok ilyen tapasztalatom van, és nem értem. Én csak próbálok tanácsokat adni, nem is utasítok, vagy mondom, hogy fúj, te csinálod rosszul. Ellenben, ha az én ételkészítési szokásaimról van szó, akkor előjön, hogy biztos nem tudok főzni, én tudom rosszul, a vitatkozó fél pedig mindenek felett.


Miért ilyen érzékenyek az emberek a saját sütési főzési szokásaikat illetően? Mármint, hogy azt hiszik, csak az övék a jó, senki másé, és aki máshogy csinálja, az már főzni sem tud?


2012. márc. 23. 14:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Teljesen úgy készítem a borsó levest ahogy a barátnőd, sőt még egy ici-pici őrölt köménymagot is teszek bele a végén, ezt egy éttermes ismerősömtől hallottam, azóta így csinálom. Isteni ízt ad neki. Ja, rengeteg zöldséggel, grízgaluskával. Még a legválogatósabb családtagjaim sem tudják mi az elég belőle, annyira szeretik. Mikor összejöttem a férjemmel, ő is mondta hogy ők nem így, meg nem úgy készítik ahogy én, több mindenre mondta, és hogy ő így nem eszi meg! 15 éve vagyunk együtt, imádja a főztömet, és már azt nem nagyon eszi meg, amit az anyja főz. Többek között a borsólevest sem, mert az övéké fehér, meg alig alig zöldséges. Úgyhogy nyugodtan kóstold csak meg amivel megkínálnak, mert lehet hogy mind a 20 újjadat megnyalod majd utána, az Én borsólevesemtől biztos!
2012. márc. 24. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/23 doboszoli ***** válasza:

Szeressük egymást gyerekek!

Ha mindenki egy sémára főzne, akkor a főzés nem alkotás lenne, hanem a betonjárda készítés szintjére degradálódna, ahol adott a cement-sóder arány... Szerencsére nem így van.

Ez az a fajta tevékenység, ahol nincs "tuti", hiszen az ízlés nem lehet vitatéma.

Ha valamiről kérdeznek a főzéssel kapcsolatban, ha tudok segítek, de általában azzal kezdem, hogy "szerintem".

Szívesen fogadok tanácsot másoktól, hiszen bárkinek lehet jó ötlete, bevált praktikája.

Úgyhogy csak kreatívan, egyénien! Viszont a rántás, CSAK balról jobbra keverve lehet jó!!XD)

2012. márc. 24. 05:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/23 A kérdező kommentje:

ma 01:48

Hidd el nem, és ez a biztos. Válogatós is vagyok, és nem szeretem a túlságosan máshogy elkészített ételeket. Nem hiába főzök úgy, ahogy. Ezért van igaza az utolsónak, hogy az ízlés dolga nem vitatéma.

2012. márc. 24. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!