Cukor és liszt helyett ki mit használ főzésnél sütésnél fogyokúra alatt? Fruktózzal lehet főzni sütni?
mindennel lehet sütni-főzni, de végül is neked fogyás a célod?
ha igen, akkor miért kötöd ennyire az ebet a 'karóhoz', a cukros lisztes ételekhez?
a cukor és a liszt előtt is voltak élő emberek, kibírták édességként gyümölcsökkel és mézzel, általános tápanyagforrásokként pedig húsokkal, zöldségekkel, olajos magvakkal.
az az igazság, hogy fruktózból sem biztos hogy olyan jó sokat enni. persze más a hatása mint a szacharóznak-glükóznak, cukorbetegeknek is ajánlják.. de ugyan akkora energia tartalma van mint a többi cukornak. annyi, hogy kb. 1,4x-es az édesítő értéke, ha jól emlékszem tehát elég kevesebb is.
de személyes véleményem, hogy teljesen fölösleges becsapni a szervezetet pl. édesítő szerekkel, lehet próbálkozni valami csökkentett kalória tartalmú liszttel (el sem akarom képzelni mi lehet az, eleget tudok az élelmiszer iparról, hogy messziről elkerüljem az ilyeneket) lehet próbálkozni alternatív édesítéssel (talán akkor már a Xillitolt, xilózt próbáld meg, ez egy cukoralkohol vagy a steviát, ez egy növényi nedv származéka) deeee.. ha alkalmanként eszel cukros lisztes ételt, attól úgy sem fogsz hízni. illetve fogyhatsz vele. ha viszont rendszeresen eszel édességet de cukor és liszt pótlással, akkor ez feltételezhet egy olyan táplálkozási szokást, ami nem biztos hogy fogyáshoz vezet.. oké, ezeket emberek és szokások válogatják, nyilván intenzív sport mellett ehetsz többet is..
még legyen jó tanács, nehogy azt hidd hogy csak kötekedni akarok, próbálkozz talán zabos sütikkel, kekszekkel. az egy igen jó összetett szénhidrát, édesítésnek akár mehetne méz is.. ilyesmi alapanyagokból elég jó (és finom) holmikat lehet összehozni. biztos találsz receptet ha rákeresel a zabra, zab lisztre (őrölt zab).
Cukor helyett Stevia (fruktózban u.annyi a ch mint a kristálycukorban)
Liszt helyett graham liszt és zabpehely keverve.
De csak kevés...
Zsír, olaj helyett 20%-os margarin (süteményekbe is pl.)
cukor helyett használj, Xillitet/nyírfacukrot
liszt helyett pl sűrítéshez használj keményítőt, vagy vannak ch csökkentett lisztkeverékek
Liszt helyett semmit, nem eszem olyan dolgokat amibe liszt kéne. Vagy kihagyom.
Cukor helyett stevia, ez teljesen természetes, egészséges cukorpótló. Fruktóz ugyanúgy hízlal mint a cukor.
Mennyi baromságot hordanak itt össze, te jó ég!
Liszt helyett? Glutén mentes szh-ok: zabpehelyliszt, hajdinaliszt, kölesliszt, kókuszliszt, paleo lisztek, kendermagliszt...-ez mind gluténmentes. Maglisztek jók.
Margarin??? OMG ...helyett kókuszzsír, hidegen sajtolt növényi olajak(lenolaj, mákolaj, tökmagolaj, szezámolaj..)
Cukor: ha bekerül a vérbe folyamatos éhséget produkál.
Fruktóz:nézz utána.
Méz mehet, xilit, eritritol(hűsebb), juharszirup.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!