Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem lesz rossz ízű az étel ha...

Nem lesz rossz ízű az étel ha teljeskiörlésű liszttel és édesítőszerrel főznék és sütnék?

Figyelt kérdés
fogyókúra miatt
2012. jan. 22. 07:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Én cukorbeteg vagyok, igy évek óta édesitószerrel sütök, főzök. Jó minőségű édesitőt vegyél (ne a legolcsóbbat amit éppen kapni) és akkor egyáltalán nem érezni a különbséget. Persze meg kell tanulni, hogy mennyi kell belőle, hogy ne legyen túl édes, mivel az édesitő szerekből jóval kevesebb kell mint a cukorból.

A teljes kiörlésű liszttől más ize lesz a süteményeknek, de ettől még nem rossz.

2012. jan. 22. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

1. A teljes kirölésü lisztben nincs kevesebb kalória, mint a fehérben, csak valamivel egészségesebb. Ha süteményt akarsz késziteni, ahhoz jobb a fehér, fött ételekben meg sós tésztákban mindegy. Viszont sütit csak kis adagot süss, és a nagyobb részét add oda valakinek - akkor csak tényleg pár darabot eszel, a rákivánás elmúlik, és mégsem ettél belöle túl sokat.

2. Az édesitöszer használata nem jó (cukorbetegek esetében más), mert az édes izre való rögzülést csak erösiti. Sokkal jobb, ha édesitésre KEVÉS cukrot/mézet használsz ritkán, és ahol megszoktad, ott is a mennyiséget fokozatosan csökkented. Igy majdnem mindenhol minimumra tudod csökkenteni a cukor mennyiségét. De nagyon sok ételben teljesen ki lehet hagyni, ha megszoktad, hogy nincs benne cukor.

2012. jan. 22. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem lesz rossz, a szó szoros értelmében, csak más. Én nem bírtam megszokni. De a kevés méz az tényleg jó ötlet. Bár cukrosnak az is tilos.
2012. jan. 22. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én meg tudtam szokni az ízét (Steviát pl egyből, sokaknak hosszabb idő alatt sem megy...)

A tk. liszt/graham liszt ízét is, viszont azt nem árt tudni, hogy ez másképp viselkedik főzésnél, sütésnél, mivel nem olyan finom az állaga, nem úgy oldódik, máshogy kell bánni vele.

(Amúgy a graham lisztben valamennyivel kevesebb a szénhidrát, mint a fehér lisztben, és másképp is szívódik fel, úgyhogy azért nem mindegy. Meg ha úgyis lemérjük, akkor nem ér meglepetés, hogy mennyi szénhidrát lehet benne. Én is ezzel főzök már jó ideje.)

2012. jan. 22. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!