Fogyókúra alatt tönkölybúza tészta vagy durum tészta? (Melyik az egészségesebb? )
A fogyókúra ideje alatt kismértékben melyiket kedvezőbb fogyasztani: tönkölybúzalisztből vagy durum lisztből készült tésztát, vagy milyen más lehetőség van?
Köszönöm.:)
mindenképpen muszáj sorrendet tenni a kettő között? csak azért, mert én "mindenre" szoktam tudni a választ, de ilyenekkel meg lehet fogni. "melyik a jobb, a fehér arany vagy a sárga arany?" hát basszus.. nem elég jó mindkettő?
ugyan így a tésztádra. ha teljes kiőrlésű, és nem okoz semmi panaszt nálad a búza glutén, akkor jó.
ha fehér lisztből van, akkor nagy inzulin választ fog kiváltani, ami a későbbi évekre és a hasnyálmirigyedre való tekintettel nem előnyös, ha pedig emésztési panaszt okoz a glutén (igazából az a meglepő ha nem okoz) akkor mindkettő jó lehet. szerintem. de majd megkérdezhetem egy tésztás szaktársamat ha ez nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!