Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az oké, hogy a magas kakaótart...

Az oké, hogy a magas kakaótartalmú csoki egészségesebb, de a 65%-os, a 70%-os%-os vagy netalán az ennél nagyobb kakaótartalmú a tuti?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 20:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, azok egészségesebbek, meg (szerintem) sokkal finomabbak is.. Legalábbis egy időben azokat kezdtem el enni, aztán már a tejcsoki nem is annyira ízlett :))
2011. dec. 19. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Pont így vagyok vele én is! Mióta elkezdtem enni az ilyen csokikat, a tejcsokira rá se bírok nézni. :))
2011. dec. 19. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Aztán miért lenne jó a 70% kakaótartalmú anyag?Méregkeserű lenne és nem olvadna el a szájban az mi a fenére volna jó? Nem kell édesíteni, nem kell olvaszthatóvá tenni, nem kell ízesíteni? Kíváncsi vagyok mit szólnál ha natúr kakaóport főznél vízben cukrozás nélkül?
2011. dec. 19. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát nemtom, de nekem sem ízlik már a csoki 65% alatt.
2011. dec. 19. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem ezekből csak a narancsos ízlik:-D
2011. dec. 19. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
A 70 % még hagyján. Egyszer 99 %-ost kóstoltam, na az tényleg kb. formázott, keményített natúr kakaópor. :D Amúgy az antioxidáns tartalma miatt szokták mondani, hogy egészségesebb, meg elvileg ebből kevesebbet is kíván az ember (ha szép lassan eszi). Én is jobban szeretem, mint a tejcsokit, de én főleg az illata miatt.
2011. dec. 19. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Olvastam, hogy a magas kakaótartalmú csokiban sok a flavonoid, ami jó.:) Minél magasabb kakaótartalmút válassz, mert abban kevesebb a cukor is, és kis mennyiségben nem egészségtelen.

Én ma pont benyomtam 25 dkg étcsokit egyszerre, de nagyon jól esett.Karácsonykor szerintem nem is fogok enni édességet, mert most egy ideig nem fogom kívánni.

2011. dec. 19. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Mittudomén a Milka az jó, de az olcsó csokimikulás szobor az mintha vajból lenne, nem bírom lenyelni olyan borzalmas.
2011. dec. 20. 01:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

"Aztán miért lenne jó a 70% kakaótartalmú anyag?Méregkeserű lenne és nem olvadna el a szájban az mi a fenére volna jó? Nem kell édesíteni, nem kell olvaszthatóvá tenni, nem kell ízesíteni? Kíváncsi vagyok mit szólnál ha natúr kakaóport főznél vízben cukrozás nélkül?"

idióta. a csokoládéban kakaóvaj van. nézd már meg a kakaóvaj zsírsav összetételét, mi a fas.zt kellene rajta olvaszthatóbbá tenni? és mit akarsz ízesíteni? sz.ar egy modern embernek, hogy valaminek természetes íze van, mi? plusz a cukrozás mánia, olvasd el a cukorblues című könyvet, ha meg az ízesítés is a mániád lett, akkor a leves hazudik-ot. a legjobb indulattal ajánlom.


a kérdésre meg: igen, gyakorlatilag minél magasabb a kakaó szárazanyag tartalom, annál igazibb a csokoládé. amíg a csokoládét lehet egészségesnek tekinteni, az egyéb cukros, tejes dolgok ugye már nem annyira csokoládék, logikus hogy kevésbé kedvezők.

2011. dec. 20. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!