Az oké, hogy a magas kakaótartalmú csoki egészségesebb, de a 65%-os, a 70%-os%-os vagy netalán az ennél nagyobb kakaótartalmú a tuti?
Olvastam, hogy a magas kakaótartalmú csokiban sok a flavonoid, ami jó.:) Minél magasabb kakaótartalmút válassz, mert abban kevesebb a cukor is, és kis mennyiségben nem egészségtelen.
Én ma pont benyomtam 25 dkg étcsokit egyszerre, de nagyon jól esett.Karácsonykor szerintem nem is fogok enni édességet, mert most egy ideig nem fogom kívánni.
"Aztán miért lenne jó a 70% kakaótartalmú anyag?Méregkeserű lenne és nem olvadna el a szájban az mi a fenére volna jó? Nem kell édesíteni, nem kell olvaszthatóvá tenni, nem kell ízesíteni? Kíváncsi vagyok mit szólnál ha natúr kakaóport főznél vízben cukrozás nélkül?"
idióta. a csokoládéban kakaóvaj van. nézd már meg a kakaóvaj zsírsav összetételét, mi a fas.zt kellene rajta olvaszthatóbbá tenni? és mit akarsz ízesíteni? sz.ar egy modern embernek, hogy valaminek természetes íze van, mi? plusz a cukrozás mánia, olvasd el a cukorblues című könyvet, ha meg az ízesítés is a mániád lett, akkor a leves hazudik-ot. a legjobb indulattal ajánlom.
a kérdésre meg: igen, gyakorlatilag minél magasabb a kakaó szárazanyag tartalom, annál igazibb a csokoládé. amíg a csokoládét lehet egészségesnek tekinteni, az egyéb cukros, tejes dolgok ugye már nem annyira csokoládék, logikus hogy kevésbé kedvezők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!