Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan tudjam, hogy a kolbászn...

Honnan tudjam, hogy a kolbásznak ehető-e a héja vagy sem?

Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 00:02
1 2 3
 11/22 doboszoli ***** válasza:
92%

"A kolbászba úgyis minden sz@rt beleraknak.."

Biztos van ilyen is...

Ám szeretném megvédeni a tisztességes gyártókat, (engedelmetekkel ide sorolnám magam is), akik nagy odafigyeléssel, és hozzáértéssel kiváló minőségű kolbászokat forgalmaznak, első rendű alapanyagokból készítve. Eladásra!

Mondjuk ez nem fér bele a 850 forintos "akcijjjós füstölt kolbász" árába.

2012. febr. 29. 05:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Sok településen szokott lenni olyan hentes, akihez elzarándokolnak messziről is, mert tudják, hogy ott jó kolbászt, hurkát lehet venni.Kötelezi a név, és a híre. 10-kor már nincs is nála semmi.

Én is víz alá teszem a csapnál a kolbászt, majd késsel behasítom hosszában a héját, és szépen lehúzható a bőr. Ha elmarad a víz, akkor akár a fele tölteléket is magával rántja:)

2012. febr. 29. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam ellenőrizni,hogy amelyik héj könnyen szakad,az ehető, amelyik nyúlik az valószinűleg műbél. de most mondja egy ismerősöm,aki jártas a kolbászkészitésben, hogy igazából egyik tipust sem érdemes megenni,nem tesz jót a szervezetnek egyik sem..
2012. febr. 29. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én otthon töltöm, természetes bélbe a házikolbászt, nincs benn semmi szar, saját kezűleg füstölöm, szárítom. A héját megeszem, ha száradáskor vagy szeleteléskor leválik egy kicsit akkor leszedem.
2012. febr. 29. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyi hentestől vásárolom a húsárut, rendkívül finom a kolbász és az egyéb termék, akár frissen is. Persze előre szólni kell, hogy ebből ennyi és ennyi kéne, mert ha csak úgy beesel, kolbászt, tepertőt, fejhúst, abált szalonnát és egyéb főtt-füstölt dolgokat nem biztos, hogy találsz :) Ezeket mindet ő készíti hozott anyagból, kérésre olyat is, amit egyébként nem szokott. Párom pl. nagyon szereti a főtt-füstölt nyelvet, de a hentes a nyelvet a disznósajtba szokta tenni. Kérdésünkre, hogy van-e, rögtön felajánlotta, hogy következő hétre csinál. Rendes hentes, és jó minőségű az áru, nem is eszeveszetten drága. Egy a gond vele, ha nincs is előtted senki, fél óránál korábban akkor sem szabadulsz, mert rengeteget beszél :)

Mindenkinek ajánlanám, hogy hipermarketek helyett egy jó piaci vagy városi, falusi hentest keressen, és tőle vásárolja a húsféléket.

2012. febr. 29. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:

Folyass rá hideg vizet, közpen alaposan dörzsöld át minden ponton. Majd a vizet letörölve róla, abban a percben végighasítod, és gyönyörűen lejön a bél, akár valódi, akár mű.


Egyébként ha tudom, hogy valódi bélbe töltött kolbi (házi), akkor sütés után én is megeszem, főzve már nem. (Nem tudom miért, főzve nekem nem csúszik le)

2012. febr. 29. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a lényeg: általában leszedem a bőrét, van, hogy küszködöm vele kicsit. Ha egyértelműen nem tudom leszedni (volt már, hogy a vizes módszerrel sem), vagy nagyon puha még a kolbász, akkor megeszem azzal együtt. Ha puha, akkor magát a tölteléket tépem ki és szedem cafatokra, de a bőre rajta marad... Régebben, amikor tartottunk disznót a szüleimnél, nagyon szerettem a téli disznóvágásokat (igaz az elején fülemet befogva a házba menekültem, de mikor már kimúlt, semmi problémám nem volt). Lehettem vagy 6-8 éves, és bátyámmal mindig ketten kevertük és fűszereztük a kolbásznak valót. Én már akkor is, óvodás-kisiskolás kislányként is a jó csípőset szerettem, mint mindenből, amibőlcsak lehet :) Ez a mai napig is megmaradt
2012. febr. 29. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
67%
A kolbászokat, ha nem igaziba akkor ehető műbélbe töltik. Az cellulóz alapanygú, ha jól tudom. Semmi baja nem lesz aki megeszi, kicsit nyúlós, rágós állagú.
2012. febr. 29. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 doboszoli ***** válasza:
100%

Ma 08:03

Bár nem vagyok "szakmai" hentes, csak műkedvelő, de azért igyekszem.

Írásodban 90%-ban magamra ismertem.

Kérlek Benneteket, ne vegyétek kérkedésnek, de tényleg van olyan vásárlóm, aki nem igazán a kolbászért, hanem néhány jó szóért keres meg. Nekem nem teher, neki jól esik. Miért ne?

2012. febr. 29. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
ha elkezded rágni, úgyis rájössz. egyébként kolbászt nem töltenek műbélbe (kivéve a vastagkolbászokat) az összes többit ehető műbélbe töltik (szóval nem is igazi bélbe)
2012. febr. 29. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!