Honnan tudjam, hogy a kolbásznak ehető-e a héja vagy sem?
"A kolbászba úgyis minden sz@rt beleraknak.."
Biztos van ilyen is...
Ám szeretném megvédeni a tisztességes gyártókat, (engedelmetekkel ide sorolnám magam is), akik nagy odafigyeléssel, és hozzáértéssel kiváló minőségű kolbászokat forgalmaznak, első rendű alapanyagokból készítve. Eladásra!
Mondjuk ez nem fér bele a 850 forintos "akcijjjós füstölt kolbász" árába.
Sok településen szokott lenni olyan hentes, akihez elzarándokolnak messziről is, mert tudják, hogy ott jó kolbászt, hurkát lehet venni.Kötelezi a név, és a híre. 10-kor már nincs is nála semmi.
Én is víz alá teszem a csapnál a kolbászt, majd késsel behasítom hosszában a héját, és szépen lehúzható a bőr. Ha elmarad a víz, akkor akár a fele tölteléket is magával rántja:)
Én a helyi hentestől vásárolom a húsárut, rendkívül finom a kolbász és az egyéb termék, akár frissen is. Persze előre szólni kell, hogy ebből ennyi és ennyi kéne, mert ha csak úgy beesel, kolbászt, tepertőt, fejhúst, abált szalonnát és egyéb főtt-füstölt dolgokat nem biztos, hogy találsz :) Ezeket mindet ő készíti hozott anyagból, kérésre olyat is, amit egyébként nem szokott. Párom pl. nagyon szereti a főtt-füstölt nyelvet, de a hentes a nyelvet a disznósajtba szokta tenni. Kérdésünkre, hogy van-e, rögtön felajánlotta, hogy következő hétre csinál. Rendes hentes, és jó minőségű az áru, nem is eszeveszetten drága. Egy a gond vele, ha nincs is előtted senki, fél óránál korábban akkor sem szabadulsz, mert rengeteget beszél :)
Mindenkinek ajánlanám, hogy hipermarketek helyett egy jó piaci vagy városi, falusi hentest keressen, és tőle vásárolja a húsféléket.
Folyass rá hideg vizet, közpen alaposan dörzsöld át minden ponton. Majd a vizet letörölve róla, abban a percben végighasítod, és gyönyörűen lejön a bél, akár valódi, akár mű.
Egyébként ha tudom, hogy valódi bélbe töltött kolbi (házi), akkor sütés után én is megeszem, főzve már nem. (Nem tudom miért, főzve nekem nem csúszik le)
Ma 08:03
Bár nem vagyok "szakmai" hentes, csak műkedvelő, de azért igyekszem.
Írásodban 90%-ban magamra ismertem.
Kérlek Benneteket, ne vegyétek kérkedésnek, de tényleg van olyan vásárlóm, aki nem igazán a kolbászért, hanem néhány jó szóért keres meg. Nekem nem teher, neki jól esik. Miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!