Hogy kell a keménytojást meghámozni, hogy könnyen lejöjjön a héja?
Egyetlen titka van : főzés után azonnal hideg vízbe teszem (lehetőleg folyóvíz alá, hogy folyamatosan és gyorsan lehűljön)...
Ha a főzés után kiteszed tálra és nem hűtöd le a tojást, akkor "rásül" a héja, ezért nem jön le szépen könnyen!
(Nekem tojásfőző készülékem van, mindig ezzel csinálom a keménytojást, soha nem teszek bele sót, a forró gőzben fő meg a tojás. Utána hideg vízbe teszem, ettől fog szépen lejönni a héja!)
Szia! ahogy mások is írták azonnal jól lehűteni. a pucolást mondom el, hogy engem hogy tanítottak anno.
Szóval a két végét odaverni valamihez, majd a tenyérbe
fogni, és mint a gombócot,csak erősebben "böngyörgetni"
a héja mozaik szerűen megtörik,de a hártya nem,így majdnem egyben lejön.
üdv:-e-
Sziasztok!
Egyedül én szoktam a tojásokat egymáshoz ütögetni?:)
Addig tökéletesen egyforma az előző válaszolókkal a mozzanatsor, hogy megfőzöm, és azonnal lehűtöm hideg víz csorgatásával. Én nem szoktam a mosogatóhoz, vagy bárhová, nem bírom, hogy olyan hangos. Két tojást egymáshoz ütögetsz, azt pucolod először, amelyik hamarabb törik. Jó játék :D Az utolsót, ami egyedül marad, a mosogatóhoz, egy zajongást kibírok :)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!