A narancstortát szeretném sütni. A recept fotóján narancsgerezdekkel van díszítve, de nekem nem sikerült úgy meghámozni a gerezdeket, hogy ne törjenek szét. Hogyan lehet a gerezd bőrét lehúzni?
Uhhh, ez érdekelne engem is!
Mandarint hámozgattam nemrég, arról könnyebben lejön, de jobban szétesik. A narancsról meg nehezebb leszedni, főleg a külsején, de jobban egyben marad. Na egy türelemjáték...
Amúgy én úgy szoktam, hogy éles késsel a középső élen elvágom a két oldal felé menő héjat, majd óvatosan húzom mindkét oldalon külső irányba. De a szélén úgy is marad mindig valami. Agyrém. :)
a mesterszakácsok szó szerint kifilézik a narancsgerezdeket. nagyon éles késsel leválasztját a hártyáját és csak a tiszta narancshús kerül terítékre.
nagyon nagy az anyagveszteség, nem nagyon éri meg.
A filézéssel lehet csak megoldani, de az elég komplikált: elöször éles késsel le kell hámozni a narancsot, de úgy, hogy a fehér részet is levágod, meg a gereden lévö hártyát is (úgy pucolod, mint a krumplit), utána az egyes gerezdeket késsel kivágod: a gerezd oldalán a hártya mellett középig be kell vágni, a másik oldalán is, és akkor kiemelhetö a narancsfilé, azaz a hártya mélküli narancsgerezd. Ha ügyesen csinálod, akkor nem sok gyümölcshús marad a hártyákon, de valamennyi gyaorlat kell hozzá, viszont leirva bonyolultabbnak tünik, mint a valóságban.
A maradék narancs-vázat utána ki lehet csavarni, mert még elég sok narancslé van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!