Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igaz, hogy ha sós vízben...

Igaz, hogy ha sós vízben főzzük a tojást, akkor könnyebb meghámozni?

Figyelt kérdés
2007. jún. 1. 15:59
 1/8 anonim válasza:
94%
nem igaz
2007. jún. 3. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%
Igaz
2007. jún. 4. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nem igaz, csak nehezebben reped meg a héja főzés közben
2007. jún. 5. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen az a kérdés, amiben egyáltalán nem kell hallgatni másokra. Egyszerű és olcsó kísérlettel magad meggyőződhetsz róla. Ugyanott, ugyanakkor vett három-három tojást tegyél egyszerre, két azonos méretű edénybe. Ugyanannyi vizet mérj ki rájuk. Az egyikbe tegyél sót, a másikba ne. Egyszerre oltsd el alatta a lángot, majd egyforma technikával hűtsd le. Hámozd meg mindegyik tojást, s levonhatod a tanulságot. Nagy kár, hogy nem írhatod meg, mire jutottál.

Nem tudom, mennyi terjedelmet engedd a válasznak a rendszer, de megkísérlem leírni az egyik Mátyás-adoma zanzáját. E szerint Mátyás azt a feladatot adta az udvarában seregével jelentkező tudosoknak, hogy arra adjanak három nap múlva tudomános magyarázatot, hogy miért nem fáj az embernek, ha márványba üti be vletlenül a kobakját, noha egyébként bármilyen kőbe veri kínző gyötrelemmel szenvedi meg. Harmadnapra regegltől délutánig hallgathatta a magyarázatokat, mígnem egy turbánszerű vastag kötéssel érkező fiatalember azt nem mondta: hogy ugyanúgy fáj. Ő kapta az állást (ő volt ugyanis az egyetlen igazi tudós: kíváncsiságból megpróbálta).

Hogy mi köze ennek a tojáshoz? Hogy OFF lenne? Egyáltalán nem az. Remélem, belátod, hogy belátjátok.

üdv.: hegedor

2007. jún. 8. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
89%
Nem tudom, hogy igaz e, én ecetet szoktam belelöttyinteni, kissé büdös, de nagyon tutin lejön a héja a tojásnak!
2007. aug. 23. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
nekem mindig beválik a só, csak kkor nem teljesen, a még aznap felhasználom, amikor behozom az ólból....
2008. jan. 27. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
Én úgytudom könnyen meghámozni,hogy mikor kész minden tojást egy kicsit körbetöröm,de csak óvatosan és a víbe hagyom vagy 5 percig.
2008. okt. 8. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
100%
Igaz hogy konnyebben hamozhato a sosvizbe fozod meg a toljast , de a friss aznapi tojas is kisse nehezebben hamozodik
2010. nov. 26. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!