Igaz, hogy ha sós vízben főzzük a tojást, akkor könnyebb meghámozni?
Ilyen az a kérdés, amiben egyáltalán nem kell hallgatni másokra. Egyszerű és olcsó kísérlettel magad meggyőződhetsz róla. Ugyanott, ugyanakkor vett három-három tojást tegyél egyszerre, két azonos méretű edénybe. Ugyanannyi vizet mérj ki rájuk. Az egyikbe tegyél sót, a másikba ne. Egyszerre oltsd el alatta a lángot, majd egyforma technikával hűtsd le. Hámozd meg mindegyik tojást, s levonhatod a tanulságot. Nagy kár, hogy nem írhatod meg, mire jutottál.
Nem tudom, mennyi terjedelmet engedd a válasznak a rendszer, de megkísérlem leírni az egyik Mátyás-adoma zanzáját. E szerint Mátyás azt a feladatot adta az udvarában seregével jelentkező tudosoknak, hogy arra adjanak három nap múlva tudomános magyarázatot, hogy miért nem fáj az embernek, ha márványba üti be vletlenül a kobakját, noha egyébként bármilyen kőbe veri kínző gyötrelemmel szenvedi meg. Harmadnapra regegltől délutánig hallgathatta a magyarázatokat, mígnem egy turbánszerű vastag kötéssel érkező fiatalember azt nem mondta: hogy ugyanúgy fáj. Ő kapta az állást (ő volt ugyanis az egyetlen igazi tudós: kíváncsiságból megpróbálta).
Hogy mi köze ennek a tojáshoz? Hogy OFF lenne? Egyáltalán nem az. Remélem, belátod, hogy belátjátok.
üdv.: hegedor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!