A gránátalma héja és belső része is ehető a magokon kívül?
Sztem sem.
"A gránátalma héja és a gyümölcslé évszázadok óta szőnyegek színezőanyaga. A gyümölcs megfőzésével fekete színű tinta állitható elő. A gyümölcs héja Indiában sárga és fekete színű fonal színezőanyaga.
A gránátalma, és a gránátalmalé is világszerte elterjedt élelmiszer, de különösen a Földközi-tenger vidékén, a Közel-Keleten, az Amerikai Egyesült Államokban, Dél-Európában és néhány éve Közép- és Észak-Európában fogysztják.
A gyümölcshús és a gyümölcslé is használatos vad- és szárnyasételek, valamint gyümölcssaláták készítése során. Gyümölcsfagylaltok, likőrök, lekvárok és sűrítmények, továbbá bor és ecet is készíthető belőle.
A gránátalmából a Karib-szigeteken szirupot készítenek és több különböző koktél alapanyagaként használják érdekes íze és a színe miatt."
Én nagyon szeretem, de eszembe se jutott még, hogy a héját megegyem...
Egyszer mindent meg lehet enni. XD
Meg minden ehető.
Am a héját nem szokták megenni és a belső részét sem mert az a fehér az keserű.
A piros magokat edd csak meg.
Én ma olyan finom gránátalmát ettem, hogy csak nah. :)
Finom, piros lédús édes nagyszemű sok mag volt benne.
Finom volt nagyon. :)
Én azért vigyáznék azzal, hogy mindennek megegyem a héját, mert a külföldi gyümik esetében a tartósító anyagok, észterek arra kerülnek. Tuti, hogy nem egy evés után jön ki a hatásuk, hanem évek alatt, felhalmozódva valami allergia (vagy tudom is én minek a) formájában.
Egy biztos, jobb félni, mint megijedni.
Itt az van, hogy a kéreg mérgező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!