Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » HOgy lehet a csillagtököt...

HOgy lehet a csillagtököt megpucolni? Nekem sose sikerül olyan kemény a héja . Tipp?

Figyelt kérdés
2011. dec. 6. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindig negyedelem vagy hatodolom. Aztán kiveszem a magját és hámozom...amennyire tudom. Szerintem más is így van vele, nem csak te.
2011. dec. 6. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
kösy
2011. dec. 6. 15:23
 3/7 A kérdező kommentje:

sajna félbe se tudom vágni nme hogy cikkezzem..na majd párom ő erősebb talán ugyis kell még pár alap anyag.

Ezt akarnám belőle csinálni:

Rácos patisszon receptje, elkészítése

A patisszont (csillagtököt) meghámozzuk, kettévágjuk, és a magját kiszedjük. A húsát kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózzuk, és letakarva fél óráig állni hagyjuk. Ezután szűrőbe rakva lecsepegtetjük, és a patisszont kevés olajban megsütjük. Egy kisebb tepsit kibélelünk a patisszon felével, erre rakjuk a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát, majd szeletelt paradicsomot rakunk rá. Erre karikákra vágott vöröshagymát rakunk, majd meghintjük a laskára vágott, főtt-füstölt tarjával. A patisszon maradékával az egészet betakarjuk, leöntjük a tejföl és pirospaprika keverékével. A tetejére hajszálvékony bacon szeleteket fektetünk. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tejfölt a patisszon magába nem szívja, a teteje szép piros nem lesz.

2011. dec. 6. 15:36
 4/7 anonim ***** válasza:
A húsvágó deszkán nagykéssel vágom el, ha kell, a húsklopfolóval a kés fokára rásegítek, akkor átmegy rajta a kés.
2011. dec. 6. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, pont így csinálom én is. De ha nagyon nehéz vágni, akkor lehet, hogy egy kicsit "öregebb" a tök, és azt valóban nehezebb elvágni, majd pucolni, igaz, az íza attól nem rosszabb. Legközelebb válassz gyengébb, fiatalabb tököt, azzal könnybb bánni. Én a szeletelés után hámozom meg a tököt, úgy sokkal egyszerűbb. A recepted viszont nagyon tetszik.
2011. dec. 6. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Liktorviktor válasza:
50%
Akármilyen kemény a héja, dekopír fűrésszel gyönyörűen szeletelhető, utána pucolható.
2014. szept. 3. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 SzaboSandorZoltan23 válasza:
pár óra vízben áztatás, negyedelés, aztán puculás zöldség hámozóval ;)
2020. aug. 31. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!