Hogyan főzzem a tojást, hogy könnyű legyen megpucolni?
Figyelt kérdés
Valahányszor tojást főzök, sokáig szenvedek a pucolással. Mi a könnyen pucolható tojás titka?
Egyszer valahogy sikerült jól csinálnom, de azóta sem tudtam megismételni.
2011. jan. 9. 13:32
2/6 anonim válasza:
Forrástól számítva 10-15 percig főzd, és a vízbe tegyél egy kiskanál sót! A só a titka annak, hogy könnyen pucolhasd.
3/6 anonim válasza:
Hideg vízzel öblítsd le, és tegyél sót a főző vízbe.
4/6 anonim válasza:
*természetesen ha megfőtt, azután öblítsd le hideg vízzel.
5/6 anonim válasza:
Sós vízben főzd, és ha megfőtt, azonnal hideg vízzel hűtsd le. A forró tojásra eresztett hideg víztől kettéválik a tojás, és a hártya a héj alatt. Persze ha nagyon friss a tojás, akkor így is nehéz pucolni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a pont mindenkinek. Legközelebb teszek sót is a vízbe.
2011. jan. 9. 13:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!