Afrikai harcsát hogy kell megpucolni, és melyik étel a legfinomabb belőle?
Jól megmosod, kibelezed. Ennyi a pucolás.
Én rántani szoktam, fűszeres panírral, mert semleges íze van, a sallangját meg halászlébe más halakkal.
A harcsát(akár afrikai, akár hazai szükreharcsa) HÓFEHÉRRE szoktuk sikálni gyökérkefével, vagy erős szálú körömkefével, valami kevésbé illatos, por alakú súrolószerrel. (régen VIM-mel)
Ha ezzel végeztél, alaposan lemosod róla a súrolóport több léből. Az esetlegesen visszamaradt "illatanyagot" úgy tudod elvenni, ha a kibelezett, de még össze nem darabolt harcsát 1-2 órahosszára gyenge ecetes vízbe teszed. (Horgász-feleség)
9,24-es vagyok!
Imádom rántva. Halászléhez csak akkor teszem, ha van benne másfajta hal is. (Szerintem igazán jó halászlé csak minimum 3 féle halból főzhető) Ha ez nem lehetséges, akkor azt az egyet vagy rántom, vagy sütöm. A harcsát mindenképp rántom.
Kedves horgászfeéeség! légy szíves írd már meg, hogy hol fog a férjed afrikai harcsát?
úgy tudom, csak különeges körülmények között (fermentált víz) él meg a nem természetes élőhelyén kívül, illetve tenyészetekben.
üdv.
Pedig lehet!
A reklám helye: A putnoki halastón lehet,/Borsod megye/a férjem tegnapelőtt fogta,azóta megpucoltam és kirántva meg is ettük!!! Isteni volt!
szia! a férjem MHE.vezető , megkérdeztem:)tavasszal a megfelelő tavakba (pl erőművek mellett) telepítenek,helyi egyesületek vásárolt, úgynevezett "horogkész" afrikai harcsákat,amiket a nagy ho-hók őszig kifoghatnak.
A férjednek valószínű ilyenhez volt szerencséje:))
További szerencsés fogást!
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!