Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A lányom vegetáriánus akar...

A lányom vegetáriánus akar lenni! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nem ítélem és soha nem is ítéltem el azokat, akik ezt az utat választották bizonyos okokból. Én is állatbarát vagyok, de úgy vélem azzal, hogy nem eszünk több húst, nem akadályozzuk meg az állatok megölését. Nos, a lányom most pont ezt a korát éli. Minden áron vegetáriánus akar lenni, mert lett egy ilyen mániája mostanában, hogy ő sajnálja az állatokat. Most 16 éves, eddig a mindene volt a hús, húst hússal ette mindig. Nekem nem igazán van lehetőségem csak miatta külön főzni, de ő ezt nem akarja megérteni, inkább ott hagyja az ételt és nem eszik semmit, ezzel pedig már az idegeimre megy. Miért csinálja ezt, hogy tudnám leszokatni?

2023. aug. 5. 14:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Eszik nem eszik nem kap mást akkor ö Pl csak zöldborsos rizst kap sima rizst törtkrumplit stb vagy fözeléket is ehetek. Mondjuk mi ritkán eszünk húst inkább tészta szószal vagy sajtal rizs zölségel stb.
2023. aug. 5. 19:20
 12/31 anonim ***** válasza:
41%

Először tisztázd le vele, hogy mit nem akar enni. Csak olyan dolgokat, amikhez meg kell ölni egy állatot (húst, zsírt...), vagy pedig tej, tojás, ilyesmi jöhet?¹

Ha csak a megölés a baj, akkor annyira nem gáz a dolog. Egyrészt ha te főzöl otthon, akkor átállhattok némely kaja vegetáriánus veziójára (nem zsíron, hanem olajon vagy vajon pirítod meg a hagymát például). Aztán elkezdheted tanítani főzni, a gombapörkölt, rántott karfiol/sajt, lecsó szóba jöhet, hogy csak olyan példákat említsek, amiket egy húsevő család is be tud emelni. (A rántott akármiknél előbb az akármiket süssétek ki, és csak utána a rántott húst, ha mindkettőt csináltok.)

Ha bolognait csinálsz, akkor a tésztát ne keverd össze a szósszal, hanem külön tálald, ő meg majd eszi paradicsomszósszal vagy pestoval vagy akármi mással hús nélkül. Ha pizza van, akkor annak egy részét lehet az ő ízlése szerint feltétezni.

Ez egy kicsit macerás, amíg meg nem tanul elkészíteni néhány vegi ételt, de előbb utóbb rá lehet bízni egy-egy nap a kajakészítést az egész családnak, legfeljebb aznap nem esztek húst.

Amiben én nem engednék, bárhogy is rimánkodna, hogy mindenféle álhúst vetessen velem. Ha már vegetáriánus, akkor legyen az, ne akarjon álvirslit vagy vegi szalámit enni (ez utóbbit múltkor láttam a boltban, rendesen behaltam tőle).

2023. aug. 5. 20:00
 13/31 anonim ***** válasza:
68%

"Ha már vegetáriánus, akkor legyen az, ne akarjon álvirslit vagy vegi szalámit enni"

Ezt megmagyaráznád, hogy miért olyan ördögtől való dolog?

2023. aug. 5. 21:32
 14/31 anonim ***** válasza:
71%

Annyira buták itt néhányan....

Én nem vagyok vega, mert szeretem a húst, ettől függetlenül tisztában vagyok bele, hogy hús nélkül is lehet egészségesen élni, nincs benne semmi nélkülözhetetlen, amit normális növényi táplálkozással nem lehet bevinni. Ti meg valljátok már be, hogy sosem jártatok utána a témának, csak toljátok, hogy kell a hús, mert ez az általános nézet.

Kérdező, én nem idegesíteném magam rajta. Nem főznék neki külön minden nap, mert nekem erre nincs időm/energiám, de amennyiben anyagilag belefér, vennék neki külön alapanyagokat, főzöcskézzen nyugodtan magának. Néha meg főznék neki külön is, mondjuk mivel mi magunk sem eszünk mindennap húst, csak heti 3-4 napon, így annyira sokszor nem kellene külön kajàról gondoskodni, ez max. ott nagy macera, ahol mindennap húst hússal eszik a család.

Szóval, szerintem amúgy ti sem halnátok bele heti 2-3 húsmentes napba, a többin meg főzzön magának.

2023. aug. 5. 22:09
 15/31 anonim ***** válasza:
85%

@13, egyrészt mert drágák az ilyesmik. Másrészt meg szerintem ha ennyire elkötelezett valaki a húsnemevés mellett, az ne akarja magát becsapni ilyen dolgokkal.

Ha tofut akar vagy szóját, az felőlem még oké, azt nem hívják "húsnak". Sőt, ha a saját pénzéből venne magának vegi szalámit, azt se kellene titokban ennie. De hogy én nem vennék neki, az biztos.

2023. aug. 5. 22:30
 16/31 anonim ***** válasza:
88%

Azzal egyetértek, hogy a legtöbb drága. De attól még, hogy valaki elkötelezett a hús nem evés mellett, az nem csapja be magát. Nem azért köteleződik el a hús nem evés mellett, mert nem szereti az ízét, hanem mert nem akar ártani az állatnak. Ha ő szója virslit eszik, akkor nem hal meg az állat. Akkor hol a probléma?

Miért fontos, hogy mit minek hívnak? Azt mondod a tofu oké, de ha holnaptól azt írnák rá ugyanarra a termékre, hogy szója hús, akkor már nem jó? A disznósajtnak például mi köze van a sajthoz? De például a "gyümölcshús" kifejezésen se akad fent senki, mindenki tudja, hogy az nem hús.

2023. aug. 5. 22:38
 17/31 anonim ***** válasza:
97%
Ne akard leszoktatni, hagyd hogy legalább kiprobalja ezt az életmódot. Valószínű hogy örökké nem akar vega lenni csak néhány honapig/évig, mert addig az ideig is segitheti az állatokat. Ha ez ennyire fontos neki ne akard lebeszélni róla. Nem hiszem hogy gondot okozna hogy ne mindig hús legyen az ebéd. Azon kívül is van sok ízletes étel. Tészta, palacsinta, rántott dolgok (sajt, karfiol, stb), tócsi...vagy boltokban is kapható nagyon sok mindenbol vega alternatíva, lasagnebol, hamburgerből...az is érthető hogy nektek viszont hiányozna a hús. Ha kap tőletek egy kis zsebpénzt azt is eltudja költeni húsmentes ételekre.
2023. aug. 5. 23:10
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Na igen hadd próbálja ki és döntsön önként hogy szeretné-e.
2023. aug. 6. 03:05
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tiltás,leszoktatási kísérlet csak makacs ellenállást váltana ki egy kamasz gyerekből...Ha meg csupán a húst nem akarja megenni; de a tejtermékeket,tojást meg igen,akkor nem is kell feltétlenül más alapanyagokból főzni.Mondjuk spagetti készül: a sűrített paradicsom egy részét meghagyod.Aztán egy külön lábasban csinálsz belőle hús nélküli paradicsomszószt.Addig amíg elkészül a normál változat készen van az is.A tésztát meg nem kevered össze a végén a szósszal.A gyerek majd szed magának tésztát,ráteszi a hús nélküli paradicsomszószt meg a reszelt sajtot. Ennyi.Probléma megoldva.És csak egy plusz edény koszolódik...
2023. aug. 6. 07:28
 20/31 anonim ***** válasza:
85%

Hagyd hagy próbàlja ki egy hónapra.

Ha nem megy majd visszetér a húsfogyasztás.hoz

2023. aug. 6. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!