A lányom vegetáriánus akar lenni! Mit tehetnék?
Először tisztázd le vele, hogy mit nem akar enni. Csak olyan dolgokat, amikhez meg kell ölni egy állatot (húst, zsírt...), vagy pedig tej, tojás, ilyesmi jöhet?¹
Ha csak a megölés a baj, akkor annyira nem gáz a dolog. Egyrészt ha te főzöl otthon, akkor átállhattok némely kaja vegetáriánus veziójára (nem zsíron, hanem olajon vagy vajon pirítod meg a hagymát például). Aztán elkezdheted tanítani főzni, a gombapörkölt, rántott karfiol/sajt, lecsó szóba jöhet, hogy csak olyan példákat említsek, amiket egy húsevő család is be tud emelni. (A rántott akármiknél előbb az akármiket süssétek ki, és csak utána a rántott húst, ha mindkettőt csináltok.)
Ha bolognait csinálsz, akkor a tésztát ne keverd össze a szósszal, hanem külön tálald, ő meg majd eszi paradicsomszósszal vagy pestoval vagy akármi mással hús nélkül. Ha pizza van, akkor annak egy részét lehet az ő ízlése szerint feltétezni.
Ez egy kicsit macerás, amíg meg nem tanul elkészíteni néhány vegi ételt, de előbb utóbb rá lehet bízni egy-egy nap a kajakészítést az egész családnak, legfeljebb aznap nem esztek húst.
Amiben én nem engednék, bárhogy is rimánkodna, hogy mindenféle álhúst vetessen velem. Ha már vegetáriánus, akkor legyen az, ne akarjon álvirslit vagy vegi szalámit enni (ez utóbbit múltkor láttam a boltban, rendesen behaltam tőle).
"Ha már vegetáriánus, akkor legyen az, ne akarjon álvirslit vagy vegi szalámit enni"
Ezt megmagyaráznád, hogy miért olyan ördögtől való dolog?
Annyira buták itt néhányan....
Én nem vagyok vega, mert szeretem a húst, ettől függetlenül tisztában vagyok bele, hogy hús nélkül is lehet egészségesen élni, nincs benne semmi nélkülözhetetlen, amit normális növényi táplálkozással nem lehet bevinni. Ti meg valljátok már be, hogy sosem jártatok utána a témának, csak toljátok, hogy kell a hús, mert ez az általános nézet.
Kérdező, én nem idegesíteném magam rajta. Nem főznék neki külön minden nap, mert nekem erre nincs időm/energiám, de amennyiben anyagilag belefér, vennék neki külön alapanyagokat, főzöcskézzen nyugodtan magának. Néha meg főznék neki külön is, mondjuk mivel mi magunk sem eszünk mindennap húst, csak heti 3-4 napon, így annyira sokszor nem kellene külön kajàról gondoskodni, ez max. ott nagy macera, ahol mindennap húst hússal eszik a család.
Szóval, szerintem amúgy ti sem halnátok bele heti 2-3 húsmentes napba, a többin meg főzzön magának.
@13, egyrészt mert drágák az ilyesmik. Másrészt meg szerintem ha ennyire elkötelezett valaki a húsnemevés mellett, az ne akarja magát becsapni ilyen dolgokkal.
Ha tofut akar vagy szóját, az felőlem még oké, azt nem hívják "húsnak". Sőt, ha a saját pénzéből venne magának vegi szalámit, azt se kellene titokban ennie. De hogy én nem vennék neki, az biztos.
Azzal egyetértek, hogy a legtöbb drága. De attól még, hogy valaki elkötelezett a hús nem evés mellett, az nem csapja be magát. Nem azért köteleződik el a hús nem evés mellett, mert nem szereti az ízét, hanem mert nem akar ártani az állatnak. Ha ő szója virslit eszik, akkor nem hal meg az állat. Akkor hol a probléma?
Miért fontos, hogy mit minek hívnak? Azt mondod a tofu oké, de ha holnaptól azt írnák rá ugyanarra a termékre, hogy szója hús, akkor már nem jó? A disznósajtnak például mi köze van a sajthoz? De például a "gyümölcshús" kifejezésen se akad fent senki, mindenki tudja, hogy az nem hús.
Hagyd hagy próbàlja ki egy hónapra.
Ha nem megy majd visszetér a húsfogyasztás.hoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!