A krumplis tészta, valami régi csóró emberek kajája? Szénhidrát, szénhidráttal? Mi értelme ennek, miért maradt meg a köztudatban ez az étel?
Figyelt kérdés
Még csak hús sincs benne, mint egy igazi Magyar ételben! Mégis mi értelme?2023. jún. 29. 23:51
11/41 anonim válasza:
Az étel eredete a nevében van: grenadírmars, a Monarchia idejéből való, amikor a gránátos katonák (Grenadier) mentek a csatába és kellett nekik hozzá az energia. Az étel ára relatív, mert el lehet készíteni szarvasgombás tésztából és prémium francia import krumpliból is, lehet beletenni a legdrágább chipotle-t is kalocsai paprika helyett.
12/41 anonim válasza:
Képzeld el, hogy van, aki bacont is tesz bele, tejfölt meg uborkát.
13/41 anonim válasza:
Lassan már nem lesz csóró étel, amilyen drága a krumpli 😁
14/41 anonim válasza:
#13 Ja, meg a tészta is már horror áron van.
15/41 anonim válasza:
#14, (és persze a kérdezőnek is szól)
na igen, jó tésztát 2000 ft-os kg-os ár alatt nem lehet kapni. Inkább fölötte jellemző, 2200-2300 ft/kg.
A csirkemell meg 1500 ft. De még árstop nélkül is 2000 alatt mozog.
16/41 anonim válasza:
Nekem a burgonya, piros paprika egészséges étel, és sok vöröshagymát és fokhagymát szoktam pirítani alá, és csemege uborkával eszem. Nagyon finom.
17/41 anonim válasza:
A testépítők meg állandóan fehér rizst esznek, az meg a fehér méreg. Annál jobb a krumplis tészta.
18/41 anonim válasza:
A magyaros kajak java egészségtelen, cubákos, zsírtól tocsogó.
Én sem értem a hájpot körülöttük.
19/41 anonim válasza:
A zsír mennyiséget te határozod meg, nem kell sok zsírral készíteni. Lehet olíva olajjal is, kis mennyiséggel. Lehet teljes kiőrlésű tésztával.
20/41 anonim válasza:
19.
Mondom a magyaros. Nem az alternatív megoldások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!