Hogyan szoktatok spórolni a napi étkezéseken?
Nem napi szinten kell ezt nézni....
Rendszert kell felállítani, tudatosan vásárolni, csak annyit, ami valóban szükséges. A maradékokat pedig ügyesen más ételekké feldolgozni.
Ha a munkahelyi étteremre bazírozol, ott nem nagyon tudsz spórolni, mert az energiaárak miatt ők is emelik folyamatosan az árakat.
Ha otthon főzöl, és viszel magaddal, tuti hogy olcsóbban megúszod.
A főzéssel.
Reggeli vagy sonkás sajtkrémes kenyér zöpdséggel (akcios sonka saját sütésű kenyér) ami kb 320 ft vagy zabpehely fehérjeporral ami kb190 plussz a hazi lekvaramit rateszek
Ebed kb 800 ftbol megvan. Balamilyen hus amit akciosan veszek es porciozva fagyazdtok es melle krumpli, fozelek vagy bulgur/rizs
Heti étrend elöre összeállítva, az ehhezvalókat veszem csak. ELötte megnézem, mi akciós, milyen idényzöldségek vannak, és eszerint döntöm el, mit eszünk a következö héten.
Ha olyan étel, akkor dupla vagy háromszoros adagot készítek, és lefagyasztom a többit - ez föleg akkor számít sokat, ha valami alapanyag leárazott, akciós, ezért megéri többet venni belöle.
Semmit nem dobok ki, ha valamiböl maradék van, azt általakítva fel lehet használni.
Nem veszek semmiféle nassolnivalót, sem üdítöket, ezek erösen túlárazottak és kifejezetten egészségtelenek.
én például így:
veszek egy kiló teljekiőrlésű lisztet 450 ft
vízzel összekeverem és olívaolajon kisütöm lepény lesz belőle.
Egy kilóból (nem számoltam meg sosem), szerintem rengeteg kijön..
Veszek hozzá a kínaiból olívaolajos tonhalkonzervet (Rio Mare, nagyon jó ízt ad az amúgy ízetlen lepénynek!) Kínai közértben 4db Rio Mare szett: 1800 ft
Egy konzervet felhasználok 2-3 evésre.
+ egy kis saláta rá és kész a tökéletes, laktató ebéd-vacsora.
3000 forintból kijön 12 étkezés is.
7-es
Teljes kiőrlésű lepény, de ne zavarjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!