Egyedül élő párok! Ti mennyiből oldjátok meg havonta az étkezéseket?
Ebből az összegből milyen színvonalon étkeztek?
Milyen praktikákkal tudtok jól gazdálkodni belőle?
Köszönöm előre is
Havi 60-70.. Ebebn a mindennapi tisztálkodási szerek is benne vannak( tusfürdő, fogkrém...stb)
Mindig van itthon zöldség, gyümölcs, egészen sok húst eszünk, változatosan eszünk. Nem azt mondom, hogy luxus kajákat, odafigyelünk mit mennyiért veszünk meg,mde az étkezésen nem igazán spórolunk.... De úgybigen, hogy az akciőknalapján állítomm össze a menüt, mi főzünk, ha valami megmarad, akkor megpróbálom elhasznalni másként...hogy változatos legyen...
55-60 ezer forint megy el kettőnkre kb., néha több, néha kevesebb, a lassabban romlandókból (rizs, zabpehely stb.) mindig nagyobb készlet van itthon.
Igyekszünk jó minőségű termékeket vásárolni, amiből lehet, hazait/bio terméket/megbízható helyről származót veszünk, hetente minimum kétszer eszünk húst, és sok zöldséget is fogyasztunk.
Ketten a férjemmel kb. 80.000 Ft-ot költünk kajåra, de ebbe minden benne van (étterem, otthon főzés, kajarendelés, alapanyagok). Mondjuk mi hétközbe ritkán főzünk, mert reggeltől estig vagy késő délutánig dolgozunk, úton vagyunk, tehát legtöbbször házon kívül étkezünk.
Spórolni úgy lehet szerintem, ha az ember olcsó de azért jó minőségű alapanyagokból saját maga főz. Az is egy praktika, ha az ember megtervezi előre a heti menüt és bevásárlólistával célirányosan csak azt veszi meg ami kell és amit biztos felhasznál.
Húszer, két főre. Figyeljük az akciókat, sokat vásárolunk a piacon. Főzni szoktam, étterembe nem megyünk. Napi 3 étkezés meg van, minden nap van meleg étel, bár van amit több napig eszünk, mert nem lehetne belőle keveset főzni (pörköltök, levesek). Figyelünk arra, hogy ne dobjunk ki semmit, hanem ha megmarad valami, és már nincs kedvünk hozzá, akkor főzök belőle mást, vagy megy a fagyóba. Sok idényzöldséget eszünk, azt vesszük ami a legszükségesebb. Kész, félkész, intastant stb ételeket nem veszünk, hanem elkészítjük otthon. Szerencsések vagyunk egyébként, mert egyikőnknek sincs ételallergiája, nem vagyunk válogatósak sem. Elkülönítve tároljuk a konyhapénzt, akkor megyünk vásárolni, ha muszáj, akkor is listával. Nem veszünk semmilyen rágcsát, ásványvizet, cukrozott üdítőt. Csapvizet iszunk, néha háziszörpöt.
Sokan elszörnyednek az összeg hallatán, de nem éhezünk, koplalunk, csak meg kell tervezni a kiadásokat. Mi így spórolunk, és bevállik. Sütni heti egyszer szoktam, húsos étel heti 2-3 alkalommal minimum kerül az asztalra, de mindig van otthon felvágott is.
Kn. 60.000-et költünk, ebből nagyon változatosan étkezünk szerencsére, mivel húsétel kb. heti 1x kerül az asztalra, ritkán 2x, ezenkívül a párom elfogyaszt egy héten 100-150g felvágottat még.
Szóval elsősorban zöldségekből, gyümölcsökből, tejtermékekből, magvakból, hüvelyesekből, különféle tésztákból (pl. olaszországból szoktunk rendelni többféle kézműves, bio tésztát), rizsfajtákból áll az étrendünk. Sokszor kapunk ismerősöktől házi tojást, tejet is. Nyáron-kora ősszel a legtöbb zöldség a saját kertünkből kerül ki.
Igazából nem szorulunk praktikákra a gazdálkodáshoz, ennél többet is megengedhetnénk magunknak, így kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!