Miért terjesztik sokan hogy olcsóbb rendelgetni az ételt mint főzni magadra /családra?
Anno próbáltam ehhez hasonló oldalakról rendelni dolgokat hogy mit hoznak és mennyiért és brutális. Baromi kevés hús van benne, telenyomják krumplival meg tésztával és úgy kapsz egy levest meg valami másodikat 2-2500 forintért.
Én egy adagot ennek a töredékéből megfőzök, ha ezeket a mennyiségeket nézem.
Lehet hogy azért terjesztik hogy megmagyarázzák hogy miért nem főznek, a családnak is?
Gondoljunk már bele, ha van egy négyfős család, csak az ebéd van 10 ezer forint naponta ha ezekről rendeled és akkor reggelre estére napközben semmit se ettél.
Csak 300 ezer ebédre.
Ja meg lehet hogy 1500 ért van csirkemelles étel is, de mennyi husi van abban? Jó ha 10 deka... tudom mert próbáltam én is ezeket, mert annyit mondogatták nekem is hülye ismerőseim hogy hülye vagyok hogy főzök.
Aztán jött a rendelt vacak, pár szem husival, röhej.
Egy frankó rizses csirkemellett 10 deka husival én 250 forintból kihozok.
Ezt 1500 ért sózzák rád.
Egy adagra értem az összeget! De ha valami drágább hússal számolunk több körettel az se lesz 400-500 nál több ilyen mennyiséggel.
Nálam egy rendes ebéd amúgy úgy néz ki hogy 20 deka hús... mutassatok már olyan 1500 forintos rendelt ételt amiben van 20 deka csirkemell.........
Lehet olcsóbb is. Egy emberre főzni kb egészen biztosan drágább, hacsak nem több adagot készítesz az ember, amit aztán lefagyaszt, vagy napokig eszik. A családra is lehet olcsóbb, ha olyan helyről rendel valaki. Plusz valóban, a mellékes dolgokat, mint pl víz, villany, gáz, a saját időt nem számolja bele senki az otthoni főzés költségeire.
Szemelyszerint én fotók mindennap, nagyon ritkán rendelek.
24: levezetnéd hogy miért olcsóbb rendelni 2 ezer forintos levest meg másodikat mint itthon megfőzni?
Gondolom nő vagy és kettes voltál matekból.
Maximum annak éri meg akinek nincs ideje otthon főzni és egy magára kellene megoldania, meg ha esetleg kap némi kedvezményt. Ahol régen dolgoztam cégnél oda midnenki rendelt magának ebédet mert a cég több helyi kifőzdével állt szerződésbe hogya dolgozói olcsóbban tudjanak kaját rendelni maguknak. Céges konyhát emiatt nem akartak fenntartani, és ezt találták ki. Meg cserébe otthonra is rendelhettünk mert kaptunk ilyen kuponokat rá.
Ahol dolgozok jelenleg ott helyi könyha van, de elég nagy kedvezménnyel kapunk ebédet és egy adagot el is vihetünk, igaz drágábban de még így is áron alul kapjuk meg ami azért nem rossz a mai viágban. Aki meg egymagára főzne annak így persze hogy megéri.
Ha teljes áron kéne rendelni normálisabb helyekről akkor azért meggondlandó. Én itt helyben többet is kipróbáltam és egyiktől sem ájultam el.
Persze a munkahelyemen nem rossz amit csinálnak, de nem mindig hozok haza mert sokszor én nagyba lefőzök valamit, levest vagy pörköltet és leszoktam fagyasztani későbbre.
Mivel nekem sokszor nincs időm főzni hétvégén sem így akkor is megvan a kajám.
"Ha főzök legalább tudom mit eszem. Te nem tudod. Te azt eszed amit kihoznak. Lehet bele is köptek, azt se tudhatod...vagy azt se hogy beleraktak e valamiből romlottat"
Ez ilyen proli megmagyarázása annak, hogy Te nem azért nem eszel étteremben, mert nem teheted meg, hanem mert biztos belefosnak a húslevesbe. Ha ennyire érdekelne az ilyesmi, akkor állatokat tartanál és növényeket termesztenél, de ugye ezt nem teszed, mert az meg már valahogy nem éri meg, ugye?
"S amúgy miért kéne 4 napig azt enni? Fagyasztani is lehet a dolgokat. Nagyobb adagokat meg lehet főzni, porciózva lefagyaszod és mindig azt veszed ki amit éppen megkívánsz."
Mert fagyasztott ételt enni az olyan hatalmas kulináris élvezet, ugye?
"Amúgy mi van ha pár napig ugyanezt eszed? Húha."
Akkor egyed, ha neked jól esik. Nekem meg jól esik mindennap mást enni. Húha.
"Szerinted egy egyszerű zöldségleves mennyi idő alatt készül el? Elárulnám hogy nekem előkészületekkel mosogatással is 40 perc alatt megvan a több napra való leves."
És a zöldségleves az egyetlen étel amit főzől? Nincs olyan étel, ami tovább készül?
"Amúgy szerintem aki 2 ezerért rendel ebédet, az is olcsójános, mivel azok a legvacakabb helyek ugye, a menzás ételeikkel."
Az összes ételfutár cégnél meg lehet ennyiből ebédelni. Se nem vacak, se nem menzás. De ugye a te hírös-nevös zöldséglevesed az mesterséfbe való, ugye?
"S utána mondogatja nekem hogy ilyen igénytelen vagyok a főzött ételeimmel.. :)"
Ilyet senki nem mondott, csak beképzeled, mert Te valójában háborogni jöttél ide, semmi másért.
"A kérdés arról szól hogy miért terjeszti sok ember hogy egyenesen olcsóbb rendelgetni az ételeket, a főzősök meg hülyék, drágábbak fecsérlik az idejüket stb."
Senki nem terjeszti ezt. Amit Te magad írtál le sem ezt állította. Azt állította, hogy "nem éri meg". Erről beszélek, hogy mivel Te egy olcsójános vagy, egyszerűen fel sem merül benned, hogy a "nem éri meg", az a forinton kívül bármi mást is jelenthet. Pedig de, már elmagyaráztam, hogy mit.
"Ja meg lehet hogy 1500 ért van csirkemelles étel is, de mennyi husi van abban? Jó ha 10 deka... tudom mert próbáltam én is ezeket, mert annyit mondogatták nekem is hülye ismerőseim hogy hülye vagyok hogy főzök."
10 dkg hús egy főételben tökéletesen elég, kicsit több is, mint az ajánlott mennyiség. Lehet kétpofára húst zabálni, csak fölösleges.
"Egy frankó rizses csirkemellett 10 deka husival én 250 forintból kihozok."
Próbáld meg felfogni végre, hogy aki nem napról-napra él, annak nem kell, hogy a napi kajája 500 forintból meglegyen. Egyszerűen nem számít, nincs jelentősége.
"Ezt 1500 ért sózzák rád."
Nyilván nem lepődök meg azon, hogy nem érted azt, hogy egy szolgáltatás ára sosem lesz egyenlő az alapanyagok árával, mert ehhez láthatóan túl habzószájú proli vagy. Tudjuk, Te ingyen dolgozol, mert Te nem vagy pénzéhes... Felénk bohócnak hívják az ilyet.
"Nálam egy rendes ebéd amúgy úgy néz ki hogy 20 deka hús... mutassatok már olyan 1500 forintos rendelt ételt amiben van 20 deka csirkemell........."
Én például szándékosan rendelek általában kis adagot, mert nem akarok 20 dkg húst megenni, mert fölöslegesen sok. Mennyire is vagy amúgy túlsúlyos? Csak enyhén, vagy kórosan?
"Azok idegesítenek akik megmagyarázzák hogy szerintük én hülye vagyok a főzéssel mert még az drágább is, cserébe rabolja az időmet is."
Továbbra sem állítja senki, hogy hülye vagy, ezt Te állítod, mert mint már mondtam, Te felháborodni, hőbörögni írtad ki a kérdést.
Neked kéne felfognod, hogy attól, hogy neked a zöldséglevesed meg a 250 forintos csirkemell rizzsel az élet netovábbja, attól még van olyan, akinek nem.
El tudod ezt fogadni, vagy mindenki ostoba és igénytelen, aki nem főz?
De, többen is állították már hogy egy főre olcsóbb rendelni, én meg cáfoltam ezt is.
"Neked kéne felfognod, hogy attól, hogy neked a zöldséglevesed meg a 250 forintos csirkemell rizzsel az élet netovábbja, attól még van olyan, akinek nem."
Te biztos bélszínt rendelsz 1500 ért ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!