Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért terjesztik sokan hogy...

Miért terjesztik sokan hogy olcsóbb rendelgetni az ételt mint főzni magadra /családra?

Figyelt kérdés

[link]

Anno próbáltam ehhez hasonló oldalakról rendelni dolgokat hogy mit hoznak és mennyiért és brutális. Baromi kevés hús van benne, telenyomják krumplival meg tésztával és úgy kapsz egy levest meg valami másodikat 2-2500 forintért.

Én egy adagot ennek a töredékéből megfőzök, ha ezeket a mennyiségeket nézem.

Lehet hogy azért terjesztik hogy megmagyarázzák hogy miért nem főznek, a családnak is?

Gondoljunk már bele, ha van egy négyfős család, csak az ebéd van 10 ezer forint naponta ha ezekről rendeled és akkor reggelre estére napközben semmit se ettél.

Csak 300 ezer ebédre.

2022. szept. 15. 08:22
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Az 1200 még az olcsóbb is, ezen a teletálon 1200 ért egy hústalan főételt alig kapsz, leves nélkül.
2022. szept. 15. 08:51
 12/50 anonim ***** válasza:
34%

Azért nem érted ezt, mert Te alapvetően egy olcsójános beállítottságú ember vagy.

Lehet főzni olcsóbban, meg lehet ugyanazt a kaját enni 4 napig, de van akinek ez egész egyszerűen ez nem éri meg, mert van pénze napi 1500-2000 forintért megebédelni és/vagy hasznosabban is el tudja tölteni az idejét, mint főzéssel.

Nyilván nagyon más kérdés ez, ha valaki egyedül él vagy egy nagy családnál 2 felnőttel, meg 3 nagyobb gyerekkel.

2022. szept. 15. 08:56
 13/50 A kérdező kommentje:

Ha főzök legalább tudom mit eszem. Te nem tudod. Te azt eszed amit kihoznak. Lehet bele is köptek, azt se tudhatod...vagy azt se hogy beleraktak e valamiből romlottat.

S amúgy miért kéne 4 napig azt enni? Fagyasztani is lehet a dolgokat. Nagyobb adagokat meg lehet főzni, porciózva lefagyaszod és mindig azt veszed ki amit éppen megkívánsz.

Amúgy mi van ha pár napig ugyanezt eszed? Húha.

2022. szept. 15. 08:58
 14/50 A kérdező kommentje:

Mert Internetezni hülye fórumokon biztos hasznos tevékenység mi?

Szerintem sokan azt se értik mennyi idő megfőzni.

Szerinted egy egyszerű zöldségleves mennyi idő alatt készül el? Elárulnám hogy nekem előkészületekkel mosogatással is 40 perc alatt megvan a több napra való leves.

S szimultán mellette lehet mást is főzni.

Másfél óra felsőhangon a több napi meleg étel.

Szerintem az átlag simán eltölt ennyit naponta Internetezve hülye fórumokon.

2022. szept. 15. 09:01
 15/50 anonim ***** válasza:
70%
Pasi vagyok de nagyon, nagyon ritkan hozatok kajat, csak ha vmire etvagyam van pld egy jó hamburger vagy pizza évente 2x max, amúgy gyorsabb és olcsóbb is a főzés nem egy napra készítünk kajat minimum 2-3 ah kitart. Legnagyobb lustasag a kajarendeles mivel a főzést is lehet hobbynak venni. Azalatt az idő alatt míg kihozzak siman elkeszitem. Anyam hordta anno munkabol a kajat de annyira menzas etelizesitős ize volt, hogy le is szoktattam róla pedig az ingyen volt neki. Még az ingyent sem eri meg, hogy ezekkel az etelizesitőkkel mergezzem magam, a leves csak szetaztatott leveskockak voltak, vmi rántott hús volt akkor meg az az előrepanirozott mélyhűtős valami, aki egy darab húst nem tud megkloffolni meg bepanirozni kisütni az ne is egyen.
2022. szept. 15. 09:01
 16/50 anonim ***** válasza:
77%

Miért olcsójános az, aki napi szinten nem rendel, hanem főz?

Ez szimpla normális gondolkodás, az embernek van X összege egy hónapban, azt próbálja optimálisan beosztani, most ilyen alapon szerintem még az az olcsójános, aki megveszi a sok noname, vegyszerekkel téli mosógélt meg kozmetukimot és azt keni a családjára. Mindenkinek van olyan, amiről azt gondolja, nem éri meg ár-érték arányban, ilyen alapon mindenki olcsójános :D

Egyébként, nem az volt a kérdés, mi a véleményed a rendelésről, hanem az, miért mondják sokan, hogy olcsóbb, mikor nem?

2022. szept. 15. 09:02
 17/50 anonim ***** válasza:
66%
Az én férjem azt mondja, elhatározta hogy fog annyit keresni hogy ne kelljen főznie. És keres is. Nem milliókat de erre pont futja ami úgymond drágább a szokásai közül. Az ő értékében sokkal fontosabb es jobban megéri edzeni, videojáékozni 1.5 órát mint főzni . Valahol van benne igazság, neki ez fontos. Nem csak a pénzt kell nézni. Persze ha főzök, azt is nagyon szívesen eszi
2022. szept. 15. 09:03
 18/50 A kérdező kommentje:

Amúgy szerintem aki 2 ezerért rendel ebédet, az is olcsójános, mivel azok a legvacakabb helyek ugye, a menzás ételeikkel.

S utána mondogatja nekem hogy ilyen igénytelen vagyok a főzött ételeimmel.. :)

2022. szept. 15. 09:05
 19/50 A kérdező kommentje:

17: A kérdés arról szól hogy miért terjeszti sok ember hogy egyenesen olcsóbb rendelgetni az ételeket, a főzősök meg hülyék, drágábbak fecsérlik az idejüket stb.

Szerintem aki ezt mondogatja az azt se tudja igazából mennyibe kerül 1 kg krumpli.

2022. szept. 15. 09:06
 20/50 anonim ***** válasza:
89%
Egyik rokon család nagy teletálos rendelő, de ők nem az olcsósággal magyarázzák, hanem hogy milyen praktikus, ez még igaz is, de nagyon sovány a fiuk.
2022. szept. 15. 09:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!