Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez melyik Horváth Ilona sütemény?

Ez melyik Horváth Ilona sütemény?

Figyelt kérdés

Ma beszélgettem egy munkatársammal, mesélte ,h sütött egy nagyon finom süteményt egy régi Horváth Ilona szakácskönyvből, de azóta lecserélte a könyvet, amiben nincs ez a recept benne, szeretném kipróbálni.

Csinált egy zsìros tészta szerűt, félbe vágta. Az egyiket kinyújtotta alulra tette erre ráment egy kakaó tészta, majd a zsìros tészta másik fele. Nem krémes volt a tészta vagy hasonló, hanem 3 tészta egybe sütve. Valami kakaós volt a neve, de nem tudja a pontos nevét.

Előre is Köszönöm!

2022. szept. 5. 19:37
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
60%

[link]

Ez Horváth Ilona recept de ebbe viszont nincs zsír😂

2022. szept. 6. 18:14
 32/42 anonim ***** válasza:
24%
31. De van, mert a margarin is egyfajta ZSIRADÉK
2022. szept. 6. 18:17
 33/42 anonim ***** válasza:
91%

31-es: ez egyáltalán nem olyasmi, mint amiröl szó volt, ez kevert tészta, azt meg kinyútjották, szóval inkább linzerszerü.

32-es: a kérdésben kifejezetten zsírról volt szó, nem vajról, nem margarinról, hanem disznózsírról

2022. szept. 6. 19:19
 34/42 anonim ***** válasza:
87%
33. Régen csak azért használtak disznózsírt, mert az több háztartásban előfordult mint a vaj (Akkoriban még margarin sem nagyon volt). Manapság meg már fordított a helyzet. A többi viszont stimmel.
2022. szept. 6. 19:28
 35/42 A kérdező kommentje:

Most azt találtam ki, hogy leszedtem a régi kiadású Horváth Ilona könyvek borìtóját a netről, hogy neki melyik volt meg.. Mert láttam, h volt pl. 56-os nem csak a 66-os.

Ha megtudja mondani, h melyik volt meg neki, közelebb lehetünk a megoldáshoz :)

2022. szept. 7. 07:16
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg hogy mire jutottál.
2022. szept. 7. 07:27
 37/42 A kérdező kommentje:

A könyv meg van:

[link]

Ebben volt a recept.

2022. szept. 8. 11:34
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

A 11-es vagyok, ez a kiadás is megvan, de ebben sem találtam olyat, ami hasonlítana a leíráshoz. De szerintem több kiadás is volt ugyanilyen borítóval. Vagy a leírás nem az, ami a sütemény lenne.

De meg fogom nézni még egyszer.

2022. szept. 8. 13:58
 39/42 A kérdező kommentje:

Azt is megtudtam, h a munkatársam 1980-ban kapta a könyvet. Szóval azelőtti kiadás kell, h legyen.

Illetve erre a borìtóra mondta, hogy ilyen töltött csirke volt rajta.

Ezek után már nagyon kìváncsi vagyok arra a receptre.

Antikváriumba bemegyek én is megnézni hát, ha látok mert itt nem találok eladó példányt.

Köszönöm a Segìtségeket! :)

2022. szept. 8. 15:01
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
37, 39. A boritó stimmelhet, mert csak egy áldolgozott kiadás
2022. szept. 8. 15:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!