Ez melyik Horváth Ilona sütemény?
Ma beszélgettem egy munkatársammal, mesélte ,h sütött egy nagyon finom süteményt egy régi Horváth Ilona szakácskönyvből, de azóta lecserélte a könyvet, amiben nincs ez a recept benne, szeretném kipróbálni.
Csinált egy zsìros tészta szerűt, félbe vágta. Az egyiket kinyújtotta alulra tette erre ráment egy kakaó tészta, majd a zsìros tészta másik fele. Nem krémes volt a tészta vagy hasonló, hanem 3 tészta egybe sütve. Valami kakaós volt a neve, de nem tudja a pontos nevét.
Előre is Köszönöm!
31-es: ez egyáltalán nem olyasmi, mint amiröl szó volt, ez kevert tészta, azt meg kinyútjották, szóval inkább linzerszerü.
32-es: a kérdésben kifejezetten zsírról volt szó, nem vajról, nem margarinról, hanem disznózsírról
Most azt találtam ki, hogy leszedtem a régi kiadású Horváth Ilona könyvek borìtóját a netről, hogy neki melyik volt meg.. Mert láttam, h volt pl. 56-os nem csak a 66-os.
Ha megtudja mondani, h melyik volt meg neki, közelebb lehetünk a megoldáshoz :)
A 11-es vagyok, ez a kiadás is megvan, de ebben sem találtam olyat, ami hasonlítana a leíráshoz. De szerintem több kiadás is volt ugyanilyen borítóval. Vagy a leírás nem az, ami a sütemény lenne.
De meg fogom nézni még egyszer.
Azt is megtudtam, h a munkatársam 1980-ban kapta a könyvet. Szóval azelőtti kiadás kell, h legyen.
Illetve erre a borìtóra mondta, hogy ilyen töltött csirke volt rajta.
Ezek után már nagyon kìváncsi vagyok arra a receptre.
Antikváriumba bemegyek én is megnézni hát, ha látok mert itt nem találok eladó példányt.
Köszönöm a Segìtségeket! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!