Ez melyik Horváth Ilona sütemény?
Ma beszélgettem egy munkatársammal, mesélte ,h sütött egy nagyon finom süteményt egy régi Horváth Ilona szakácskönyvből, de azóta lecserélte a könyvet, amiben nincs ez a recept benne, szeretném kipróbálni.
Csinált egy zsìros tészta szerűt, félbe vágta. Az egyiket kinyújtotta alulra tette erre ráment egy kakaó tészta, majd a zsìros tészta másik fele. Nem krémes volt a tészta vagy hasonló, hanem 3 tészta egybe sütve. Valami kakaós volt a neve, de nem tudja a pontos nevét.
Előre is Köszönöm!
Nem tudom mi is lenne a keresett sütemény, de akik rácsodálkoznak azon, hogy mi az, hogy süteménybe zsíros tészta, olyanról ők nem is hallottak még.
A '70-es években volt egy furcsa módon sikeres kampány, amikor arra kezdték el nevelni a népet, hogy a hagyományosan használt zsírok helyett használjanak inkább margarint, növényi olajat - egészségesebbek, finomabbak, bla-bla-bla.
Ez olyan jól sikerült, hogy ma már valóban sokan nem is hallottak arról, hogy süteménybe is zsír kerülhet.
Márpedig az említett '70-es évekig hagyományosan a vaj, és a zsír volt az általánosan használt alapanyag, és mivel a zsír volt az olcsóbb, könnyebben elérhető, a tésztákba többször került, mint a vaj, ami viszont a krémek fontos eleme volt akkor is.
Csak hogy lássátok, vannak zsíros sütemények:
NEM, nekem az lenne egyértelmü, ha csak egy féle "zsíros tészta" létezne, nem sok különbözö!
Éppen ezért van, hogy nem tudom értelmezni a receptet, a zsíros tészta még esetleg lehet valami linzerszerü, de hogy kakaós tésztát tesznek bele tölteléknek, az megint érthetetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!