Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez melyik Horváth Ilona sütemény?

Ez melyik Horváth Ilona sütemény?

Figyelt kérdés

Ma beszélgettem egy munkatársammal, mesélte ,h sütött egy nagyon finom süteményt egy régi Horváth Ilona szakácskönyvből, de azóta lecserélte a könyvet, amiben nincs ez a recept benne, szeretném kipróbálni.

Csinált egy zsìros tészta szerűt, félbe vágta. Az egyiket kinyújtotta alulra tette erre ráment egy kakaó tészta, majd a zsìros tészta másik fele. Nem krémes volt a tészta vagy hasonló, hanem 3 tészta egybe sütve. Valami kakaós volt a neve, de nem tudja a pontos nevét.

Előre is Köszönöm!



2022. szept. 5. 19:37
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
37%
Mi az a zsíros tészta? Még soha nem hallottam ilyenröl, pedig igen régóta sütök, meg a Horváth Ilona könyv is régi van meg, de zsíros tésztát nem találtam benne
2022. szept. 5. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/42 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem valamelyik sütis csoportban a facebookon biztos tudnak segíteni:)
2022. szept. 5. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/42 anonim ***** válasza:
80%
Zsíros tészta alatt linzert értesz?
2022. szept. 5. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/42 anonim ***** válasza:
100%
[link] nem volt benne lekvár?
2022. szept. 5. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/42 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom mi is lenne a keresett sütemény, de akik rácsodálkoznak azon, hogy mi az, hogy süteménybe zsíros tészta, olyanról ők nem is hallottak még.

A '70-es években volt egy furcsa módon sikeres kampány, amikor arra kezdték el nevelni a népet, hogy a hagyományosan használt zsírok helyett használjanak inkább margarint, növényi olajat - egészségesebbek, finomabbak, bla-bla-bla.

Ez olyan jól sikerült, hogy ma már valóban sokan nem is hallottak arról, hogy süteménybe is zsír kerülhet.

Márpedig az említett '70-es évekig hagyományosan a vaj, és a zsír volt az általánosan használt alapanyag, és mivel a zsír volt az olcsóbb, könnyebben elérhető, a tésztákba többször került, mint a vaj, ami viszont a krémek fontos eleme volt akkor is.

Csak hogy lássátok, vannak zsíros sütemények:

[link]

2022. szept. 5. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/42 anonim ***** válasza:
30%
5-ös: köszi az infót! Ez rendben is lenne - a zsírral készült tészta azonban még a linkedben sem egy konkét tipus, van linzerszerü, van kevert tészta, szóval ettöl még nem egyértelmü, miröl van szó.
2022. szept. 6. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/42 anonim ***** válasza:
73%
6. Miért számodra milyen lenne az egyértelműen zsíros tészta, az legyen a töltelék? Vagy mire gondolnál?
2022. szept. 6. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/42 anonim ***** válasza:
0%
:)))
2022. szept. 6. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/42 anonim ***** válasza:
31%

NEM, nekem az lenne egyértelmü, ha csak egy féle "zsíros tészta" létezne, nem sok különbözö!

Éppen ezért van, hogy nem tudom értelmezni a receptet, a zsíros tészta még esetleg lehet valami linzerszerü, de hogy kakaós tésztát tesznek bele tölteléknek, az megint érthetetlen.

2022. szept. 6. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/42 anonim ***** válasza:
79%
Nem, a zsírostészta nyilvánvalóan attól zsíros, hogy ZSÍRT tartalmaz. A többi hozzávaló ettől teljesen független.
2022. szept. 6. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!