Ez melyik Horváth Ilona sütemény?
Ma beszélgettem egy munkatársammal, mesélte ,h sütött egy nagyon finom süteményt egy régi Horváth Ilona szakácskönyvből, de azóta lecserélte a könyvet, amiben nincs ez a recept benne, szeretném kipróbálni.
Csinált egy zsìros tészta szerűt, félbe vágta. Az egyiket kinyújtotta alulra tette erre ráment egy kakaó tészta, majd a zsìros tészta másik fele. Nem krémes volt a tészta vagy hasonló, hanem 3 tészta egybe sütve. Valami kakaós volt a neve, de nem tudja a pontos nevét.
Előre is Köszönöm!
Köszönöm Szépen! :)
Bocsánat, h elvoltam "tűnve", de dolgozom/ dolgoztam, tegnap egésznap továbbképzésén voltam...
Nekem hallomásból megtetszett a sütemény, probáltam először zsìros tésztára rákeresni, de nem jártam sikerrel.
Ezután jött az ötlet h hát, ha valaki ismeri innen a receptet.
Elvileg az volt régen az egyik ajándéka, illetve az első szakács könyve, emiatt emlékszik a Horváth Ilona könyvre de én mérget nem tudnék rá venni.
Megmutatom a receptet a kollégának hát, ha megismeri.
Kakaós béles szerinte vagy valami hasonló, de tuti Kakaós:)
Nem gondoltam, h ennyire felcsigázom az embereket, ezzel a kérdéssel.
Aki ìrta a pletykát, h ahhoz hasonló valóban. De amikor a kérdést kiìrtam még mellettem ült este, hogy tutira jó információk szerepeljenek a kérdésben, ne hülyeségeket ìrjak.
A zsìros tészta meg, ahogy ìrták egy zsìrral készült tészta. Van pár féle variáció, mint ahogy kb. Semmihez sincs egy egységes recept, ami minden háznál ugyanúgy készül :)
Mindenkinek megy a zöld kész, amiért probál segìteni!
26. Én nagy hírtelen is csak valami hasonlót találtam, tehát már én is is azon vagyok hogy valahol félrecsúszott az információ.
IDöközben a régi szakácskönyveimben keresgéltem és a Pelle Józsefné által összegyüjtött süteményreceptek között találtam a következöt, ami akár passzolhatna is a kérdéshez.
Kakaós szelet
Tészta:
15 dkg zsír 30 dkg liszt - elmorzsolni, 2 tojás sárgája, 1 ek bor 1 ek cukor - összedolgozni, esetleg még 1 ek bort tenni hozzá, ha kell, két részre osztani és külön kinyújtani.
Töltelék: 3 tojás sárgáját, 20 dkg cukorra, és 1 dl borral sürüre fözni (szerintem göz fölött, ez nincs a receptben), ha forró 10 dkg vajat, 12 dkg darált diót és 5 ek kakaóport belekeverni, ha kicsit lehült, a 3 tojás habját óvatosan beleforgazni.
A tepisbe tenni az elsö tésztalapot, erre a kihült tölteléket, a második tésztát és megsütni.
Nem tudom, ez lehet-e a keresett recept, de minden esetre jónak tünik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!