Ez melyik Horváth Ilona sütemény?
Ma beszélgettem egy munkatársammal, mesélte ,h sütött egy nagyon finom süteményt egy régi Horváth Ilona szakácskönyvből, de azóta lecserélte a könyvet, amiben nincs ez a recept benne, szeretném kipróbálni.
Csinált egy zsìros tészta szerűt, félbe vágta. Az egyiket kinyújtotta alulra tette erre ráment egy kakaó tészta, majd a zsìros tészta másik fele. Nem krémes volt a tészta vagy hasonló, hanem 3 tészta egybe sütve. Valami kakaós volt a neve, de nem tudja a pontos nevét.
Előre is Köszönöm!
Ez OK, hogy a fö dolog benne a zsír, csak ennyiböl hogy lehet kitalálni, mire gondolhatott a kérdezö?
Mellesleg megnéztem a könyvemet, amit 1966-ban adtak ki, gyakorlatilag semmilyen tésztába sem tesz zsírt, illetve semmi olyat nem találtam, ami valamennyire is közelítene a leíráshoz, a különböz tésztákat egyetlen esetben sem tölti más tésztafélével.
"Mellesleg megnéztem a könyvemet, amit 1966-ban adtak ki, gyakorlatilag semmilyen tésztába sem tesz zsírt,"
Szóval, ha abba a bizonyos könyvben nem találtad meg, akkor az már szerinted már nem is létezik? 😂
13-as: a szövegértelmezés nem erösséged, azt látom.
A kérdezö szerint a mai kiadásban nincs benne, ezért kereste, hogy régebbi kiadásokban esetleg benne van-e. A 66-os kiadás jóval régebbi és abban sincs benne, annál korábbi meg nem sok embernek lehet meg.
A kérdezö NEM LÁTTA SEHOL, valakitöl HALLOTTA, hogy az régebben OLVASTA egy könyvben, ami már NINCS MEG, de a receptre SEM EMLÉKSZIK, csak RÉMLIK valami, hogy valami ZSÍROS TÉSZTÁT TALÁN valami MÁSFAJTA TÉSZTÁVAL TÖLTÖTTEK, de ez sem egészen biztos.
Ilyen sok áttéletes esetben rengeteg a tévedési lehetöség, pl. az eredeti recept nem a Horváth Ilona könyvben volt, a töltelék sem valami tészta volt, szóval az egész bagyon bizonytalan.
Amit ÉN ÍRTAM, hogy a régi, 1966-os könyvben sincs olyan, ami kicsit is hasonlítana a keresettre.
(Söt mondok még valamit, a netet is végigkerestem és ott sem volt hasonló!)
Szóval lassal leállhatnál a kötözködéssel, inkább próbálj keresni valamit, ami esetleg segíthet a kérdezönek!
"(Sőt mondok még valamit, a netet is végigkerestem és ott sem volt hasonló!)"
Akkor nem voltál elég hatékony, mert szerintem meg van!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!