Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Használtok étolajat a konyhában?

Használtok étolajat a konyhában?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már hogy az étolaj egészségtelen, helyette inkább zsír vagy más növényi eredetű zsiradék, pl kókuszolaj használandó. Mi a véleményetek?
tegnapelőtt 09:23
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
81%

Napraforgóolajra gondolsz? Mert technikailag a kókuszolaj is étolaj. :D


Mi olívaolajat használunk.

tegnapelőtt 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/28 anonim ***** válasza:
92%
Igen, használok étolajat. Méghozzá napi szinten.
tegnapelőtt 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/28 anonim ***** válasza:
61%

Részemről meg az állati zsír van kizárva. Egyébként már mindenre felhúztak mindent, állandóan variálnak. A margarin is egyébként egészségesebb vajkrémként indult és most jujjujjuj! Igaz, hogy eredetileg indult úgy franciáknál faggyúval és most már sokféle van belőle... De nem démonizálható általánosítva. Közben pont a teavaj 80% zsír és 20% valódi "valami". Kedvencem az, mikor még a krumplit is démonizálják. Agyrémem van az emberektől és a kalóriadeficittől is. :-) A lényeg mindenben a mértékletesség.


Például rántáshoz és paprikás krumplihoz classic étolajat használok, sütéshez többnyire kókuszolajat használok. Ha hónap közepe után elfogy a kókuszolaj, akkor nem kapok szívbajt étolaj használata miatt. :-) Viszont közben már légsütőt is használok, csak az nem mindenre alkalmas. A saját légsütőmnek például fél óra kell a krumplihoz és valamelyik gyatra mirelit krumpli úgy sem megfelelő. Akármikor belefuthatok véletlenül gyatra krumpliba. Úgyhogy a krumplit olajban sütöm.

tegnapelőtt 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/28 anonim ***** válasza:
70%

Főzéshez a napraforgó és a repceolaj a két legegészségesebb választás.


Csoki olvasztáshoz használok kókuszolajat. Salátákra olivaolaj dioolaj makolaj vagy petrezselysmolaj


Serteszsirt ritkan hasznalok

tegnapelőtt 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/28 anonim ***** válasza:
81%
Sajátmárkás napraforgó étolaj, mindig.
tegnapelőtt 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/28 anonim ***** válasza:
87%

Keveset.Leginkább palacsinta sütéshez.De takarékos módon.Úgyhogy olyan fél deci olajjal kb.35-40 db palacsintát meg lehet sütni.Rántott húst és egyéb bő olajban süthető ételeket meg nem csinálok.Tehát egy literes flakon étolaj hónapokig elegendő nekem.

Amúgy zsírt,disznózsírt használok legtöbbször.

tegnapelőtt 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/28 anonim ***** válasza:
84%

Igen használok, mindenféle zsiradékot, mert nekem mindenhez más az ideális.

Egyiket sem gondolom igazán egészségesnek, így legalább nincs is az, hogy egyoldalúan csak az egyiket használjuk, és annak halmozódik fel a negatív hatása.

tegnapelőtt 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/28 anonim ***** válasza:
82%

A kókusznál nincs moslékabb anyag.

Inkább napraforgó, repce, sima sertés zsír, vagy füstölt szalonna zsír.

Margarinból se eszek olyat, amibe kókuszzsír van.

tegnapelőtt 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/28 anonim ***** válasza:
91%
Igen, napraforgó- meg repceolajat, elég sokszor.
tegnapelőtt 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/28 anonim ***** válasza:
92%
Igen. Abban sütünk húst és krumplit. Főzéshez viszont zsírt használunk
tegnapelőtt 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!