Használtok étolajat a konyhában?

8~
Ezt mégis mire alapozod? Azért sütök kókusszal, mert jobb és mindennek természetesebb íze marad. Például a teljes kiőrlésű kenyér kókuszzsírral isteni és így egészségesebb formában csodát lehet tenni egy klasszikus ételből.

Szerintem a magyarországi lakosok 90%-a olajat használ.
Nyilván aki mással főz nem ezt látja pedig ez az igazság.

11
És te mire alapozod,hogy a kókuszzsír egészséges?
Csak mert már mindent bebizonyítottak és annak az ellenkezőjét is.A kókuszsírról is.Van ahol azt írják,hogy egyenesen csodaszer.Máshol meg azt,hogy szinte már méreg.Tessék:
Úgyhogy maradok inkább a disznó,kacsa,libazsírnál.Azokat évszázadok óta használják a világnak ezen a tájékán.

Igazából pont ezt írtam, hogy minden újítást kiforgatnak jobbra-balra és soha nem lesz egységes szakvélemény. Ergó az sem megfelelő kinyilvánítás, hogy nem egészséges!
Ellenben az állati zsírról egységes szakvélemény van, hogy koleszterin miatt nem szabadna elsődlegesnek lennie.
A kettőről pontosan ennyit! :-)

14
Már a tojásról is bizonygatták,hogy "fújj,méreg".Meg az ellenkezőjét is.
A disznózsírról úgyszintén.Tehát nem csupán az újításokat forgatják ki.Hanem lényegében mindent.Aszerint,hogy éppen mit akarnak eladni.
Úgyhogy én maradok inkább a hazánkban tenyésztett állatból származó zsírnál.Az már hosszú évszázadok óta alkalmazott és bevált étkezési anyag.A mostanában használni kezdett;10000 kilóméteről ideutaztatott kókuszzsírt pedig mellőzöm.

Szoktunk venni háztáji kacsát, libát, tyúkot, azoknak mindig kisütöm a háját, bőrét. Vegyesen, mert egyszerre akkor megvan. De van, hogy veszek zsírszalonnát és azt is kisütöm. Mikor, hogy, mihez van kedvem.
Olajat is használok. Nem azt iszom reggelire kakaóval, de nincs gondom a boltban kapott dolgokkal.
Főzéshez a zsír dukál nálam, sütéshez az olaj. (Néha-néha sütök rántott húst zsírban, elég finom szerintem, de én jobban megszoktam az olajat erre)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!