Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Használtok étolajat a konyhában?

Használtok étolajat a konyhában?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már hogy az étolaj egészségtelen, helyette inkább zsír vagy más növényi eredetű zsiradék, pl kókuszolaj használandó. Mi a véleményetek?
tegnapelőtt 09:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
31%

8~

Ezt mégis mire alapozod? Azért sütök kókusszal, mert jobb és mindennek természetesebb íze marad. Például a teljes kiőrlésű kenyér kókuszzsírral isteni és így egészségesebb formában csodát lehet tenni egy klasszikus ételből.

tegnapelőtt 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a magyarországi lakosok 90%-a olajat használ.

Nyilván aki mással főz nem ezt látja pedig ez az igazság.

tegnapelőtt 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/28 anonim ***** válasza:
77%

11


És te mire alapozod,hogy a kókuszzsír egészséges?

Csak mert már mindent bebizonyítottak és annak az ellenkezőjét is.A kókuszsírról is.Van ahol azt írják,hogy egyenesen csodaszer.Máshol meg azt,hogy szinte már méreg.Tessék:

[link]

Úgyhogy maradok inkább a disznó,kacsa,libazsírnál.Azokat évszázadok óta használják a világnak ezen a tájékán.

tegnapelőtt 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 anonim ***** válasza:
6%

Igazából pont ezt írtam, hogy minden újítást kiforgatnak jobbra-balra és soha nem lesz egységes szakvélemény. Ergó az sem megfelelő kinyilvánítás, hogy nem egészséges!

Ellenben az állati zsírról egységes szakvélemény van, hogy koleszterin miatt nem szabadna elsődlegesnek lennie.

A kettőről pontosan ennyit! :-)

tegnapelőtt 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
A linkelt cikkek egyébként pont szavahihetetlen lejárató cégek, amit dietetikus is alátámaszt.
tegnapelőtt 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 anonim ***** válasza:
76%
Igen, sokat
tegnapelőtt 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 anonim ***** válasza:
85%

14


Már a tojásról is bizonygatták,hogy "fújj,méreg".Meg az ellenkezőjét is.

A disznózsírról úgyszintén.Tehát nem csupán az újításokat forgatják ki.Hanem lényegében mindent.Aszerint,hogy éppen mit akarnak eladni.

Úgyhogy én maradok inkább a hazánkban tenyésztett állatból származó zsírnál.Az már hosszú évszázadok óta alkalmazott és bevált étkezési anyag.A mostanában használni kezdett;10000 kilóméteről ideutaztatott kókuszzsírt pedig mellőzöm.

tegnapelőtt 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/28 anonim ***** válasza:
92%

Szoktunk venni háztáji kacsát, libát, tyúkot, azoknak mindig kisütöm a háját, bőrét. Vegyesen, mert egyszerre akkor megvan. De van, hogy veszek zsírszalonnát és azt is kisütöm. Mikor, hogy, mihez van kedvem.

Olajat is használok. Nem azt iszom reggelire kakaóval, de nincs gondom a boltban kapott dolgokkal.

Főzéshez a zsír dukál nálam, sütéshez az olaj. (Néha-néha sütök rántott húst zsírban, elég finom szerintem, de én jobban megszoktam az olajat erre)

tegnapelőtt 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 anonim ***** válasza:
91%
Használok napraforgó és repceolajat is, meg salátákhoz olívaolajat. És sertészsírt is, bár sokan azt szentségtörésnek használják. Sőt, alkalmanként kacsazsír is van itthon.
tegnapelőtt 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 anonim ***** válasza:
90%
szentségtörésnek tartják - elnézést az elírásért.
tegnapelőtt 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!