Használtok étolajat a konyhában?
Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már hogy az étolaj egészségtelen, helyette inkább zsír vagy más növényi eredetű zsiradék, pl kókuszolaj használandó. Mi a véleményetek?tegnapelőtt 09:23
21/28 anonim 

válasza:

Az életem elmúlt 25 évében azt hallgattam, hogy a zsír mennyire egészségtelen, mindenki használjon növényi olajat. Most kb 5 éve a csapból is az folyik, hogy a növényi olaj milyen káros, használjon mindenki zsírt... Ez valami ciklikus dolog lehet. 🤔🤣 25 év mülva lefogadom, hogy megint a növényi olaj lesz a szent és sérthetetlen a zsír meg az átok... 🤣😂
22/28 anonim 

válasza:

21
25 év múlva lehet,hogy a szintetikus olaj lesz majd a fasza...
23/28 anonim 

válasza:

Igen, egy csomó féle olajat használok. Napraforgó, földimogyoró, tökmag, dió, oliva, meg néha zsírt is. Sőt, csináltam itthon chiliolajat meg fokhagymás olivaolajat is. Mindegyiknek más a funkciója, íze.
24/28 anonim 

válasza:

Igen, van amihez étolajat és van amihez a zsírt.
25/28 anonim válasza:
Én, ha benne sütök valamit, amit aztán kiveszek, olajat használok, de ha összesütöm valamivel, pl. tohas, pörkölt, akkor zsírt inkább.
26/28 anonim 

válasza:

Használok néha, de inkább utólag öntök rá egy kis extra szűz olívaolajat. Az étolaj tudtommal nem problémásabb, mint a vaj, vagy a zsír, ha eltekintünk az eltérő ízektől, talán még egészségesebb is a jóval magasabb telítetlenzsírsav-arány miatt. Alternatívaként van pl. repceolaj.
27/28 anonim 

válasza:

Napraforgóolajat használok, tekintve, hogy olyan kis mennyiségben, hogy nem hiszem, hogy számítana bármit, hogy milyen olaj. Rántott dolgokat nem eszek, most az, hogy az a pár csepp olaj a tojás vagy zöldség alá miből megy, tök mindegy. Jó edényeim vannak, szóval max 1-2 kiskanálnyi olajat használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!