Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csinálnak a vegánok...

Csigásdió kérdése:

Mit csinálnak a vegánok akkor, ha véletlenül megesznek valamit, ami nem vegán?

Figyelt kérdés
Mivel én tini vegán vagyok, egy húsimádó családban, sokszor félek attól, hogy próbálnak a nagyszüleim valami állati eredetűt csempészni a kajámba, pl.: nem vegán panírozás ,stb. Ha később kiderül, hogy nem vegán dolgokat ettem, akkor mit csináljak?

2020. aug. 13. 07:33
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
68%
37-es! Igen, hogy megegyék. De nem a megevés a cél, hanem hogy messzebbre tudjon kerülni a mag. Tehát a szaporodás.
2020. aug. 13. 10:59
 42/56 anonim válasza:
22%

Istenem hagyjátok már abba ezt a hülye vitát ez a természet rendje hogy a nagyobb megeszi a kisebbet, az oroszlán talán rossz mert megeszi a zebrát? Miért nem eszik gyümölcsöt pedig tudna?

Képzeljétek el ha az összes élőlény abbahagyná egymás elfogyasztását néhány éven belül lakhatatlanná válna a föld. De elég ha csak az ember nem eszik több húst, mi tartjuk vissza az állatokat egy populáció bombától aminek a vége úgyis az lenne hogy le kell gyilkolnunk őket.

2020. aug. 13. 11:24
 43/56 anonim ***** válasza:
100%

#42 ez nincs így. a vadon élő állatok nagyrészét már kiirtottuk sajna, az állatok nagyrésze már ilyen használati cikk állat. elvettük a területet a vadaktól. lásd ezt az ábrát az arányokról:

[link]

másrészt: teljesen mindegy mit csinálnak az állatok. abból nem következik, hogy nekünk, hogy szebb élni. ha a pók nőstény megeszi a párját nász után, akkor ez klassz az embereknél is?

az igazság az, hogy a vegán érvek NAGYON erősek. csak úgy lehet velük vitázni, ha valaki azt állítja, hogy más érző lények szenvedése nem számít. de ezt meg nagyon nagyon nagyon nehéz gondolni. pláne akkor ha ott van előtted egy élő állat és nálad egy kés. nem lesz egyből semleges helyzet az egész.

2020. aug. 13. 11:31
 44/56 A kérdező kommentje:
Miért piszkálják a mindenevők a vegánokat/vegetáriánusokat? Az a sztereotípia, hogy a vegánok basztatják a többieket egyből megbukik, ha az ember felmegy az internetre. Én csak feltettem egy egyszerű kérdést, amin gondolkozok napok óta, és sokkal több választ kaptam erre, mint az anorexiás kérdésemre, amin nagyon meglepődtem. Ráadásul a vegánokat kérdeztem. Ha mások is itt vannak, az engem nem zavar, csak nem értem, hogy miért kell bántani az embereket egy kérdés miatt, és ezt most nem csak magamra értem.
2020. aug. 13. 11:31
 45/56 anonim ***** válasza:
89%

A lepontozás előtt/közben/után valaki megindokolná, hogy ha a vegán étrend természetellenes, akkor a tejfogyasztás miért normális?

(ugyanitt még mindig érdekelne, hogy hány panda lehet felvilágosítva arról, hogy természetellenes divat amit művel.)

2020. aug. 13. 11:32
 46/56 anonim ***** válasza:
83%

#45 a nem vegán érvek lényege szerintem az, hogy régen így csináltuk. nem racionális, ésszerű dolgok, hanem csak arra hivatkozik, hogy hogy csinálták a szüleink és akkor az biztos úgy volt klassz.

ehhez jön még a reklám ipar, ami a hús köré olyan imázst tesz, hogy az sokaknak beépül az identitásába. hogy aki nem húst eszik, az ilyen gyenge béna valaki és ő nem akar az lenni, mert ő kemény menő akar lenni.

ami még van az az, hogy tény, hogy vegánként tényleg nagy tudásra kell felszedni a táplálkozásról. mert nem segíti elő igazán a kereskedelem, meg a hagyományok. ha ezt nem teszi meg az ember, akkor tényleg lehet belőle különböző hiányán dolog. leginkább b12. szóval az lenne a fontos dolog, hogy aki vált vegánra az okosan tegye, sok tanulással. mert ő az első generáció szinte, még a felfedezések korában vagyunk itt. az ő gyerekeinek már egyszerűbb lesz, mert eleve ebben fog felnőni és akkor már felszedi ezt folyamatosan.

2020. aug. 13. 11:41
 47/56 anonim ***** válasza:
13%

Anorexiás tini vagy és vegán? A #2 de eltalálta!

És milyen igaza van...

2020. aug. 13. 13:43
 48/56 anonim ***** válasza:
100%

"Tini-vegán=liba."

Gratulálok az értelmes, felnőtthöz méltó érveléshez, ami az életkora alapján szól le valakit. Majd közöld, kérlek, hogy hány éves kortól lehet az embernek világnézete.

"Indiában sem az egész országra jellemző, hogy nem esznek húst, de az egy életforma része, messze nem csak étkezés."

A vegánoknál is életforma, pl. nem hordanak bőrholmit, nem használnak állatokon tesztelt kozmetikumot, és általánosságban fontos nekik a környezetvédelem. Szerintem te is azok közé tartozol, aki nem fogad el új dolgokat; az indiaiaktól elfogadod, hogy nem esznek húst, mert gyerekkorodtól ezt hallod, magyar vegánokról meg felnőttként hallottál először, és addigra kimerült az elfogadáskvótád.

"A leölt állatok meg sem születnének, ha nem akarnánk enni belőle. A szarvas az erdőben nem miattunk születik, de a boci igen."

Abból indulsz ki, hogy az élet alapból érték. Más meg abból, hogy a minőségi élet az, ami érték. Ha most választhatnál, hogy egy állat ne szülessen meg, vagy szenvedéssel teli életre szülessen, mit választanál?

"A lényeg az, hogy lehetőleg felesleges fájdalmat ne okozzunk sem életében, sem halálában."

Ez az, ami jelenleg nem teljesül, és épp ez ellen tiltakoznak a vegánok, ugyanis az állatok nagy részét rossz körülmények közt tartják, szabadon tartott állattal viszont nem lehetne jóllakatni a Föld teljes népességét.

Nem vagyok vegán, de meg tudom érteni az álláspontjukat 100%-ban.

2020. aug. 14. 23:06
 49/56 A kérdező kommentje:
#48 Köszönöm a megértésedet. Nagyon hosszú napom volt, és ez most különösen jól esett.
2020. aug. 15. 00:22
 50/56 anonim ***** válasza:
0%
el fogsz kárhozni
2020. aug. 31. 08:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!