Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csinálnak a vegánok...

Csigásdió kérdése:

Mit csinálnak a vegánok akkor, ha véletlenül megesznek valamit, ami nem vegán?

Figyelt kérdés
Mivel én tini vegán vagyok, egy húsimádó családban, sokszor félek attól, hogy próbálnak a nagyszüleim valami állati eredetűt csempészni a kajámba, pl.: nem vegán panírozás ,stb. Ha később kiderül, hogy nem vegán dolgokat ettem, akkor mit csináljak?

2020. aug. 13. 07:33
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
31%
29-es igazad van... csak ez számít, a mindent is evés szebb és jobb életmód.
2020. aug. 13. 10:32
 32/56 anonim ***** válasza:
59%
#31 rendben, ha szerinted így van, akkor élj együtt ennek a szenvedésbeli árával, de a kérdezőt hagyd, mert nem kérdezett erről téged.
2020. aug. 13. 10:36
 33/56 anonim ***** válasza:
10%

Megpróbálok akkor egy olyan választ adni, ami a kérdésre felel csak. Nem minősít, nem kritizál stb. Ügye ez 100% lesz?! :-D

Meghánytatják magukat, hogy kijöjjön a husika.

2020. aug. 13. 10:40
 34/56 anonim ***** válasza:
64%

Amúgy nem vicces aztmondogatni, hogy mindenki azt eszikamit akar, miközben szándékosan olyan kifejezéseket, szófordulatokat használsz, ami a húsfogyaztás szokásának megvetését éreztetik?

Ne legyél állszent, te is bele akarsz szólni ki mit egyen csak nincs merszed nyíltan kimondani.

Ez a passzív agresszivitás gázabb mint nyíltan kimondani a véleményünk.

2020. aug. 13. 10:41
 35/56 anonim ***** válasza:
47%
Nem a hús evés amit minősítek, hanem az ami oda vezet. Az a szenvedés amit élőlények élnek át ezért. Ott van két tányér étel. Az egyik nem jár érző lények szenvedésével, a másik igen. Mindenki úgy választ ahogy akar. Mert nincs olyan kényszerítő dolog, hogy az egyik tilos lenne. De ennek ellenére a választás a között, hogy meg lesz kínozva egy állat vagy sem, nem tűnik egy értékűnek.
2020. aug. 13. 10:49
 36/56 anonim ***** válasza:
45%

Egy állatvédő tud legjobban ártani az állatoknak.

Az egyik tányérban szenvedésmentes étel van, a másikban nem.

Hm, én azt olvastam a növényeknek is van lelke, és meghálálják a gondosokodást. A répa nem visít, ha kést lát, nem akar elszaladni. A búza nem retteg, ha meghallja a kombájnt. De azért szenved sokáig. Az almafa sem azért nevelt gyümölcsöt, hogy megegyük, hanem utódokat hoz létre, hogy fenntartsa a fajt. Mi meg megesszük e gyerekét, mert mi olyan csuda jók vagyunk.

2020. aug. 13. 10:53
 37/56 anonim ***** válasza:
53%

Ohh, megint megérkeztünk. :D

- a növényeknek nincs központi idegrendszere

- a paradicsomot, paprikát nem kínozzák miközben tartják

- sok termést hozó növény direkt arra játszik hogy valaki/valami szedje le a termését és fogyassza el, majd valahol máshol az ürülékkel együtt szórja el a magvait... (nyilván ez a modern embernél már nem működik, de igen, a gyümölcsök jelentős része azért hoz gyümölcsöt, mert szeretné ha le lenne legelve róla)

2020. aug. 13. 10:55
 38/56 anonim ***** válasza:
49%
Úgy látom, a kérdés egyetlen dolgot ért el: mindenki lepontoz mindenkit. Én továbbra is fogyasztok húst. Tőlem mindenki úgy rongálja a saját egészségét, ahogyan akarja. Ha nem eszik húst, hát nem eszik. Okádja ki, ha átverik.
2020. aug. 13. 10:56
 39/56 anonim ***** válasza:
79%

#36 szóval azt mondod, hogy olyan, amikor egy élő bocit elkezdesz egy késsel összevagdalni, mint amikor felvágod a paradicsomot? vagy akár ez is olyan, hogy akkor emberre is átvihető nem?

de amúgy ha te nem vagy vegán/vega. az egy dolog. de ettől még nem kéne hogy az örömet jelentsen, hogy más az? hogy ennyivel kevesebb szenvedés jut állatoknak? az az érdekes kérdés, hogy téged ez miért zavar. miért nem örülsz neki. ha te nem is tudod megtenni ezt.

2020. aug. 13. 10:58
 40/56 anonim ***** válasza:
55%
Gigliola Radic, én még mindig kíváncsi lennék, hogy téged miért "szomorít el" hogy egy számodra idegen ember nem eszik meg valamit. Én nem eszem meg a sárgadinnyét, a zöldbabot, a kecskesajtot meg a gombapörköltet. Ettől neked miért rosszabb az életed?
2020. aug. 13. 10:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!