Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kifozdebol vásárolt fűszeres...

Kifozdebol vásárolt fűszeres sültburgonya közt zöld és keserű darab is volt a rántotthusi mellé. Megettük. Vagyis ahogy beleharaptam kikoptem de azt a darabot lenyeltem már. Mennyire kárositottam vele magam?

Figyelt kérdés

Ráadásul horror áron 350/dkg vettem. Közben a legrosszabb öreg krumplibol sütöttek ki. Csiras volt valszeg meg zöld (szolaninos).

Úgy néz ki megint várandós vagyok plusz van egy egyéves kislányom is aki majdnem evett belőle. Így viszont "szerencsére" csak magam me

mérgeztem meg vele.

2019. szept. 4. 14:02
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok! Képes voltál beírni gugliba, hogy zöld krumpli, és kiírni az első oldalon lévő infót. Ez tőled hatalmas teljesítmény.
2019. szept. 4. 14:34
 22/55 A kérdező kommentje:
Nem beszélek hülyeséget vagy akkor kérdem az országos toxikológiai intézet hazudna és nagyítana??
2019. szept. 4. 14:36
 23/55 anonim válasza:
100%

A burgonya érett gumói csak 0,002-0,01% szolanint tartalmaznak, ez a mennyiség az emberre és az állatokra veszélytelen. Az éretlen vagy az öreg, kicsírázott gumókban már 0,06% is lehet a mérgező alkaloidból, a csírában pedig ennél egy nagyságrenddel több is, tehát az ilyen burgonya már MÉRGEZŐ IS LEHET.

Mivel a szolanin főként a felszín közelében koncentrálódik, a zöld héjú vagy kicsírázott gumókat a főzés előtt vastagon meg kell hámozni, és sok vízben kell főzni, hogy a mérgező anyag kioldódjon.

Nyugodj meg.Ha mérgező lett volna, már nem tudnál gépelni:D:D

2019. szept. 4. 14:36
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem az aranyesőnél meg a hóvirágnál nincs lejjebb :)))) Tévedtem.
2019. szept. 4. 14:37
 25/55 anonim válasza:
100%

"Nem arról van szó hogy mennyire veszélyes hanem hogy de, valóban mérgező. Igen az."

Kérdező, ez azért így durva egyszerűsítés, momentán egyetlen anyag se jut eszembe, ami ne lenne mérgező, ha durván túladagolják.

(igen, a víz is az, igen, az oxigén is az)

A konyhasó nevű méreg halálos adagja emberre olyan 3-5 gramm/testtömeg-kilogramm körül van. A szolaniné (állatkísérletek alapján) olyan 0,3 gramm/kg, tehát a konyhasónál a tiszta alfa-szolanin kb 10x mérgezőbb...

26/55 A kérdező kommentje:
Nyilván nem kell kórházba rohannom viszont az tény hogy méreg. Több hónap alatt ürül ki.
 27/55 anonim válasza:
100%
Igen, ha megeszel belőle egy tonnát akkor lehet bajod tőle.Mennyit ettél? 10dkg hidd el életben maradsz és fogsz még szórakoztatni bennünket a kérdéseiddel.:)
2019. szept. 4. 14:38
 28/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy terhes.
2019. szept. 4. 14:40
 29/55 anonim válasza:
86%

Lehet bele fogsz halni!

Irany az ugyelet, sot, hivj mentot, ha ugy nez terhes vagy!

Tudom mirol beszelek, mezogazdasagi mernok vagyok, ez nem vicc, kezeltesd magad S.O.S.!!!!

🙊🙉🙈

2019. szept. 4. 14:40
 30/55 A kérdező kommentje:

Igen nem életveszélyes de méreg!

Szóval ezt most leirom akkor 3-szor.

2019. szept. 4. 14:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!