Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hirtelen ötlettől vezérelve...

Hirtelen ötlettől vezérelve megsimogattam egy kb. kétéves forma kisfiú feje tetejét, ahogy elhaladtam mellette. Anyukák, titeket zavarna ez?

Figyelt kérdés

Egy turkálóban voltunk a szüleimmel, válogattunk. Mellettem a földön állt egy kétéves forma szőke cuki kisfiű, olyan igazi kis angyalarcú. Ahogy elhaladtam mellette, végigsimítottam a feje tetejét, az egész csak egy másodperc volt. Azt hiszem, rámosolyogtam, de ebben nem vagyok biztos.

A szülei nem látták a dolgot, mert ruhákat válogattak, de hirtelen bűntudatom lett, hogy mit nyúlkálok én más gyerekéhez. Most tuti pedofilnak néztek, pedig esküszöm, csak aranyosnak találtam őt.

Anyukák, ti mit reagáltatok volna, ha észrevesztek...?

19/L

2017. ápr. 26. 22:02
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
33%
Először azt akartam írni, hogy mérges lennék, de aztán láttam, hogy 19 éves vagy. Az még belefér, szerintem ez kedves dolgot. Ha középkorú vagy idős lennél, azt nem találnám aranyosnak.
2017. ápr. 26. 22:04
 2/28 anonim ***** válasza:
46%
Vannak olyan esetek, amikor el bírnám fogadni. Az lenne sok, ha valaki belemászna a babakocsiba szinte, vagy ilyesmi.
2017. ápr. 26. 22:08
 3/28 A kérdező kommentje:

Á nem, csak ahogy ott állt olyan aranyos volt, és csak épp végigsimítottam a haját, de közben mentem. Mosolygott, olyan kis teli vigyor pofija volt, imádni való. Ahogy megsimiztem, nevetett.

Az igazság az, hogy általában is szeretem a kicsiket, de ő különösen cuki volt, így valahogy olyan akaratlanul simítottam meg, ösztönösen.

2017. ápr. 26. 22:12
 4/28 anonim ***** válasza:
56%
Engem nem zavar ha megsimogatják a feje tetejét. Nem lesz semmi baja.
2017. ápr. 26. 22:52
 5/28 anonim ***** válasza:
35%

Igazából rühellem, mikor idegenek nyúlnak a gyerekhez. Talán ebben a beteg világban alakult ez ki bennünk, hogy nem szeretjük, ha a gyerekünket megsimogatja egy idegen. Mondjuk kábé én is úgy lennék, mint az egyik válaszoló. Ha látnám, hogy még szinte te is gyerek vagy, nem zavarna, de egy vélehetően legalább 25 éves nyúlna hozzá, az már kezdene zavarni. Azt utálom legjobban, mikor kutyát nyomnak az arcába a gyereknek, hogy akarja e megsímogatni. Egy, semmilyen kutyában nem bízok, kettő, egy kisgyerek még bekapja a kezét.

Azért se szeretem, ha nagyon idegenek kapcsolatba lépnek a gyerekkel, mert mindig az jut eszembe, hogy mi van, ha gyerekrablók, és elsőre csak felmérik a terepet, hogy mennyire barátkozós a gyerek, vagy a távolból figyel egy gyerekrabló. Tudom, kicsit paranojásnak hangzik, de egy másodpercre se szetetem szem elől téveszteni a gyerekeimet (egy 2.5 éves és egy majdnem 7 éves anyukája vagyok)

2017. ápr. 26. 22:59
 6/28 anonim ***** válasza:
66%
Én azt hittem korábban, hogy engem zavarni fog, de sokszor az én fiam fejét is megsimizik, ma pl egy néni megigazította a sapkáját, de nem zavar, mert általában bókolnak neki.
2017. ápr. 26. 23:00
 7/28 anonim ***** válasza:
75%
Én csak azt gyűlölöm (de azt nagyon), mikor egyértelműen a gyerek akarata ellenére nyúlkál valaki hozzá. Nemsokára 2 éves a lányom, elég régóta olyan, hogy aki nem szimpi neki, attól elhúzódik (mint a legtöbb gyerek, ők még őszinték). Ilyen tipikus öregasszony szokás, hogy ha a gyerek a homlokát ráncolva néz rá, és közben fordul az ellenkező irányba, meg húzódik el, tehát a testbeszédével jelzi, hogy ne, akkor is nyomulnak, és megfogdossák az arcát, kezét, simogatják, közben üvöltve gügyögnek 2 centire az arcától. Na ezt rühellem, amikor azért is ráerőszakolják magukat. Ha látom, hogy a gyerek mosolyog az illetőre, akkor nem kapok frászt, ha megsimogatja a fejét. Mondjuk a lányom ilyen téren nagy arc, az ilyen erőszakos emberekre mindig elkezd ordítani torka szakadtából, egyből elmegy a kedvük a nyúlkálástól. Nekem egy szót nem kell szólnom, megoldja :D
2017. ápr. 26. 23:18
 8/28 anonim ***** válasza:
47%
Engem igen! Ha nem nagyon jó barát teszi akkor ruhadtul zavar ha bárki hozzáér a gyerekeimhez!! Én sem fogdosok másokat!
2017. ápr. 26. 23:46
 9/28 anonim ***** válasza:
63%
Ha a gyerek nem ijedt meg, akkor semmit :). Nekem 7 és 4 évesek vannak, nem zavar ha valaki megsimogatja a fejüket, az igen ha láthatóan nem akarja a gyerek de csak ,,nyúzza", olyankor szólok. Fiam az orvosnál egy 16 év körüli fiúval beszélgetett meg játszott, először csak amiatt szóltam a fiamra, hogy ne zavarja a srácot a folyamatos ugrálással, de amikor azt mondta neki nem baj, szereti a piciket hagytam őket. Ott álltam 1m-re, dumáltak az autókról. Semmi baj nem lett, amikor elköszöntünk kezet fogtak és megsimogatta a fejét. Ilyenek nem zavarnak
2017. ápr. 27. 06:25
 10/28 anonim ***** válasza:
69%
Engem zavarna. Egy másik felnőttet is csak bizalmas szituációban símogatnál meg, nem?! A gyereknek ugyanúgy joga van ahhoz, hogy ne érjenek hozzá a beleegyezése nélkül!
2017. ápr. 27. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!