Fiús anyukák tapasztalatára lennék kíváncsi. Mennyire normális, ha a kisfiú (2 éves) dobál, csapkod, és szinte már nem is akarok új játékot venni-készíteni, mert látom magam előtt, ahogy tönkreteszi?
Juj, a fiam is pont ezt csinálta 2-3 évesen. Mindig mindent dobált. Nagyon nehéz volt róla leszoktatni, vagy legalább is hosszú idő, de abban sem vagyok biztos, hogy ez rajtam múlott, valószínű, hogy amúgy is kinőtte volna ezt a viselkedést, mert én nem igazán láttam rajta, hogy bármi hatást elértem azzal, hogy elraktam a dobált játékokat és hosszú ideig nem adtam vissza.
Minden esetre most, négy évesen már egyáltalán nem dobál semmit.
Ha pl. nem sikerül valami neki, eldobja azonnal ami a kezében van! Legyen az bármi! Ezért már résen vagyok, és előre szólok neki, hogy Ne Dobd El!
De van olyan is, hogy csak játékból dob el valamit... Valamikor az erkélyről dob le valamit.. (szerencsére kertes házban lakunk, így nem az utcán járó emberekre) Nem használ semmi, kézverés, fenékreverés... semmi!
Bízom benne hogy kinövi, és életkori sajátosság!
az én fiam is ezt csinálja 3 éves és van hogy a nővérének a fejéhez dobja az autót...:(
reméljük kinövi
Szia!
Mintha magamat olvastam volna!
Pont ugyan ez a helyzet van most a Lányommal és a Fiammal, csak azzal van megfűszerezve a helyzet, hogy a Lányom is visszadacosodott, vagyis leutánozza a Fiamat!
Kész katasztrófa helyzet szokott előállni otthon, ha nem vagyok résen, egy fogpiszkán is képesek egymásnak esni.
A Fiam harap, csapkod, visít, a Lányom, meg üt, vág, kiabál és sír, egymást, a Párom, vagy engem!
Amúgy se az Óvodában, se a Bölcsődében nem csinálnak ilyet, egész nap szépen el vannak nincs panasz, de ha haza jönnek kiengedik rám a forró gőzt:(.
Reméljük hamar túl lesznek, lesztek rajta!
Üdv Két gyermekes Anyuka.
A fiam is pont ilyen volt, de 3 éves korára ezt 95%-ban kinőtte már.
És én még annyit vettem észre rajta akkoriban, hogy ha dobálásnál mindent félre tudtam tenni, és vele együtt játszani, foglalkoztatni, akkor nem volt ilyen kitörése. Úgyhogy ez is ott van azért az okok között.
Jujj a fiam játéka az, hogy minden játékot szétszór, és annyi.
Nem kötik le a játékok, csak a rombolás. Ha mutogatom a játékokat az sem jó neki. Hála a meséskönyv az olvasás leköti, de a többi. Legyen az kisautó, puzzle, gyöngy, labda, plüss, konyha....
A kislányom(16hónapos) ellenben egy szösszel is 2órát elszöszöl. Ki érti ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!