Hirtelen ötlettől vezérelve megsimogattam egy kb. kétéves forma kisfiú feje tetejét, ahogy elhaladtam mellette. Anyukák, titeket zavarna ez?
Egy turkálóban voltunk a szüleimmel, válogattunk. Mellettem a földön állt egy kétéves forma szőke cuki kisfiű, olyan igazi kis angyalarcú. Ahogy elhaladtam mellette, végigsimítottam a feje tetejét, az egész csak egy másodperc volt. Azt hiszem, rámosolyogtam, de ebben nem vagyok biztos.
A szülei nem látták a dolgot, mert ruhákat válogattak, de hirtelen bűntudatom lett, hogy mit nyúlkálok én más gyerekéhez. Most tuti pedofilnak néztek, pedig esküszöm, csak aranyosnak találtam őt.
Anyukák, ti mit reagáltatok volna, ha észrevesztek...?
19/L
Abszolut nem zavarna. 17 eves lanyom is van, es nyolc eves fiam is. El tudom kepzelni, hogy egy fiatal felnott aranyosnak tart egy kisgyereket, es osztonosen megsimogatja. Lehet, hogy a lanyom is megteszi majd.
Engem egyik nap egy boltban ert egy kellemes elmeny. Egy csapat gyerek jott be, olyan 10 ev koruliek. Az egyik megsimogatta a karomat. Olyan aranyos volt:)
Azert egy fiataltol ennyire nem kell felni senkinek:)
Engem nem zavarna, verbeli falusi vagyok, mar kisgyerekkent megszoktam.
Viszont a kicsi lanyom felos, eselyed se lett volna... :D
Elhűltem a válaszokon. Nagyon szomorú, hogy ennyi zárkózott felnőtt van, az ő gyermekeik pont ilyen zárkózottak lesznek. És ez hosszú távon nagyon szomorú társadalmi képet vetít elénk.
Két gyermekem van, a fiam 4 éves, a lányom 2 éves. A fiam nagyon nyitott kis emberke, emellett nagyon határozott is, rábízom, hogy engedi-e a fejsimit vagy sem. A kislányom visszahúzódóbb típus, meg még pici is, mégis úgy látom, nagyon erőteljesen ki tudja fejezni a nemtetszését ilyen helyzetben. Mivel én is nagyon nyitott személyiség vagyok és nagyon hiszek a pozitív kisugárzás építő erejében (sőt, az őszinte érintés erejében is), egyáltalán nem zárkózom el a testi érintkezéstől akár vadidegenekkel is. Ha nagyon szimpatikus egy ember, rámosolygok, ha idős és egyedül van (és persze, ha szívesen fogadja), gyengéden megérintem a vállát, karját. Még sosem volt rossz tapasztalatom. A gyerekeket egyenesen imádom. És ha egy gyermek közeledik felém, simán megsimítom a fejecskéjét. És a gyermekeim ezt látják, és Ők is képesek erre. Az sem zavar, ha az Ő fejüjet simítják meg.
Nyilván ha valaki piszkos, ápolatlan, csúnyán viselkedik, attól távol tartom a gyermekeimet, de egyébként én nem teszek különbséget idősebb és fiatalabb között. Ha egy idös ember szeretettel közeledik a gyermekeimhez, annak is örülünk (Őket is próbálom úgy nevelni, hogy elfogadják a szeretetet), ha fiatalabb, annak is.
Sokan említitek, hogy ha fiatalabb az illető, azzal nincs bajotok. Miért tesztek különbséget fiatal és idős között? Ha ti időebbek lesztek (ne adj' isten magányosak is bármi szomorú esemény miatt), végtelenül rosszul fog esni, ha szeretettel közelednétek egy ember/gyermek felé, és csak elutasítást kapnátok.
Milyen világ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!