Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi lehet a baj a cefrével?

Mi lehet a baj a cefrével?

Figyelt kérdés
Van egy hordó cefrém körtéből ami már "elvileg" teljesen kiforrott szóval a sűreje lement az aljára a tetejéről. Most nem tudom hogy azt jelenti-e hogy kiforrott viszont én úgy tudom. Szóval fogtam lefőztem egy adagot, az ize nagyon finom viszont egy gond van, az alkoholtartalma kb. 40%-os. Lejött egy liter utána már csak kb. 15%-os. Akkor még várni kellene hogy forrjon vagy nem értem. Múltkor szilvát csináltam azzal semmi gond nem volt.
2017. nov. 19. 22:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi lesz belőle?
2017. nov. 19. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Pálinka lenne, ha nem 40%-os anyag folyna le a főzőből :(
2017. nov. 19. 23:37
 3/11 anonim ***** válasza:
első főzésre jó a 25%, másodikra majd magasabb lesz
2017. nov. 20. 02:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Tényleg úgy tűnik a leírásból, hogy még nem tisztáztad.

Ezek alapján lehet, hogy még a rézeleje is belement?

2017. nov. 20. 05:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

#4 "Ezek alapján lehet, hogy még a rézeleje is belement?"


kérdező: "az ize nagyon finom"


Még az is lehet, hogy megtanul vakon gépelni...

2017. nov. 20. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha nem tisutázta hogy ment volna bele a rézeleje? Azt a tisztázásnál vesszük le. Lehet hogy túl hideg van már és leállt a forrás így csak kis része forrt ki. Én már megfogadtam a birs cefrét mindíg a kazánházba forralom ki. Legkeményebb és legkésőbbi gyümölcs. Ennek ellenére idén mégse hoztam be. Három kis hordó birs leült úgy tünt kiforrt. Oda raktam egyet nem jött ki semmi belőle. Na behoztam az összes birs cefrémet a kazánházba és a házba. Benn vannak már másfél napja rotyognak rendesen.
2017. nov. 20. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Azt vágod, hogy kétszer kell lefőzni? Az első főzésnél induláskor jó a 40%, főleg ha nincs benne cukor és addig kell főzni, amíg leégés nélkül tudod. Akár 5%-ig, vagy nulláig is engedheted.
2017. nov. 20. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha kétlépcsős a lepárlód, akkor a cefre 50-60-70 fok

körül indul, és engedni lehet 5 fokig. Átlagban ez olyan 20-30 fok között van, de érdemes lehígítani 25-re.

Ezután jön a tisztázás, ami 70-85 fok körül indul, s ezt 50-55 fokig lehet engedni. Ez átlagban 60-70 fok között lesz, s ezt kell hígítani a kívánt szeszfokra.


Ha egylépcsős a lepárlód, akkor sokkal koncentráltabb pálinkát kapsz, amit majd hígítani kell.

2017. nov. 20. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem, nem tisztáztam még. Azért Írtam ki a kérdést mert múltkor még nyáron a szilvámnak az első lepárlása is bitang erősre sikeredett ez meg nagyon gyenge. Letisztázom ami lejött aztán jelentkezem.
2017. nov. 21. 03:24
 10/11 A kérdező kommentje:
#5 Nincs a billentyűzetemen Í betű mert angol kiosztású :)
2017. nov. 21. 03:26
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!