Hogy kell cseresznyebort készíteni házilag? (Normális válaszokat kérek! )
Nagyjából úgy, mint a szőlőből készült bort. Viszont most aligha van cseresznyéd :)
Átválogatod a gyümölcsöt, lemosod alaposan, összezúzod. Levegőtől elzárva (pl. műanyag hordóban) tartod mondjuk olyan jó 48 óráig, de én tovább szoktam. Aztán amikor már picit összeesett, felpuhult a hús, akkor valamit átszűröm, átpasszírozom. Az így kapott rostos levet pedig beteszem egy demizsonba, némi cukrot is érdemes hozzá rakni, amely tartósít és növeli az alkoholfokot, mert az alakul át alkohollá. Kotyogót rá, van aki be is oltja a cefrét. Amikor megállt az erjedés, akkor le kell fejteni. Az első fejtést követően pedig egy olyan 3-4 héttel újra fejteni kell, a cseresznyét egész jól lehet szűrni is normál szűrőpapíron, bár ezt nem ajánlom, mert egy örökkévalóság, meg aztán úgy is hamar elfogy a a pár liter.
Ha azt vesszük, úgy kell, mintha pálinkának erjesztenéd a cefrét, csak nem főzöd le és azért a passzírozás, fejtegetés már inkább a borászatra hasonlít. Ez így nem annyira tudományos, de kár belemenni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!