Konyakot házilag hogy kell késziteni?
A cognac egy brandy, és nem egy önálló ital. Pálinkához meg aztán semmilyen köze sincsen. Az "ipari eljárás" során bor szakaszos vagy lepárlóoszlopos lepárlásával készítenek borpárlatot/brandyt (lényegében ugyanaz, a borpárlatot még kell érlelni is). Az eredeti, francia cognac például kisüsti lepárlással készül.
Szóval röviden házilag (felszerelés nélkül) nem tudod elkészíteni, ahogy a vodkát vagy a pálinkát sem.
A konyak borpárlat.
És Cognac városának környékéről való szőlőből készült borból származó párlat.
Más helyről származó borokból készített borpárlat a brandy.
A házipálinkát konyakaromával felkeverni, az még a brandy-től is olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemhez...
Másképp kell megfőzni, mint a pálinkát, legalábbis ha a klasszikus cognac íze a cél.
Részletes leírás:
Persze az ott leírt „gyorsérlelés” egyáltalán nem teszi olyanná a borpárlatot, mint a több év hordó, de nem mindenki veszi észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!