Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ágyaspálinkát hogyan kell...

Ágyaspálinkát hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
2015. szept. 29. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Micsoda kérdés. A pálinkába beleteszed az aszalt vagy a friss gyümölcsöt és kész. Persze várni kell vele egy ideig, amíg megiszod.
2015. szept. 29. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Jobb úgy, hogy megtöltöd az üveget aszalt gyümölccsel és ráöntöd a pálinkát óvatosan:)
2015. szept. 29. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy 1l pálinkához 6-8 db aszalt sárgabarackot kell rakni, viszont azt nem tudom, hogy mennyit kell vele várni, mivel volt aki azt mondta, hogy 4 hónapot, viszont volt olyan is aki szerint 3-4 hét elég neki.
2015. szept. 29. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem van olyan szilva ágyaspálinkám, ahol az aszalt-szilva már rojtosra ázott, és uszadékok is vannak az üvegben, a másfél éves ázódás során. Le kell szűrni ivás előtt, hogy gusztusos legyen. Ízre isteni...
2015. szept. 30. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, és elfelejtettem mondani, hogy házi aszalt-gyümölcsöt használj csak hozzá. A gyári, zacskózott aszalványok általában kéndioxidos (káliummetabiszulfitos) tartosítószert tartalmaznak, ami szintén kioldódik és húzós ízt ad a pálinkának, és elrontja.
2015. szept. 30. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!