Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell grogot készíteni?

Hogyan kell grogot készíteni?

Figyelt kérdés
Kiszeretném próbálni, de a Google-n ahány receptet találtam annyiféle van. Valahol vizet használnak, valahol teát stb. Úgyhogy egy kicsit össze vagyok zavarodva. A hagyományos grog érdekelne, már ha van ilyen. Szóval nem akarok kolibrit beledarálni, meg hasonló egzotikus dolgokat hozzáadni. És milyen rum ajánlott hozzá?
2015. szept. 22. 16:29
 1/3 Phoney ***** válasza:
100%

A „leghagyományosabbnak” a forró vízzel, lime- vagy citromlével, nádcukorral és fahéjjal készült változatot nevezném, bár eredetileg nem volt benne cukor (sőt, legelőször csak 4 rész hideg víz és 1 rész rum keveréke volt).


Kezdetnek a rum legyen kétszer annyi, mint a citromlé, a víz pedig ízlés szerint a rum 2–4×-ese. A cukrozás már teljesen ízlés kérdése. (Nálam pl. általában 2 cl citromlé, 4 cl rum, 3 tk. cukor, 2,5 dl-es bögrében felöntve.)


A rum szinte mindegy, én már kb. mindenfélével kipróbáltam, és csak fekete koktélrumokkal (pl. Bacardi Black) nem ízlett igazán, de azokat amúgy se szeretem.

2015. szept. 22. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2015. szept. 22. 18:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam ahogy írtad, nagyon finom!
2015. okt. 10. 11:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!