Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan lehet kis mennyiségű...

Hogyan lehet kis mennyiségű bort készíteni?

Figyelt kérdés

Van itthon egy kis mustom, amiből szeretnék kb. 1 liter bort készíteni. Nyilván ilyen kis mennyiségnél a hordó nem jöhet szóba, tehát mibe tegyem? Műanyag flakonba, vagy borosüvegbe? Zárjam le, vagy hagyjam nyitva? Milyen egyéb teendők/tudnivalók vannak még?

Előre is köszönöm!


2015. szept. 22. 20:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Nagyapám úgy csinálta, hogy borosüvegbe töltötte, és "kotyogót" csinált. Az úgy nézett ki, hogy szorosan ledugaszolta, de olyan dugóval, amit átfúrt, és áthúzott rajta egy műanyag csövet. Az is légmentesen zárt. Aztán a palack mellé odaállított egy másik palackot, amiben víz volt, ebbe vezette bele a műanyag cső másik végét. Aztán ott kotyogott kamrában 6-8-10 literes üveg. A mustgáz szépen kiment, oxigént viszont nem kapott.
2015. szept. 22. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. szept. 24. 21:31

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!