Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szeretnék májas hurkát készíte...

Szeretnék májas hurkát készíteni! Miből mennyit érdemes venni egy nagyobb mennyiségű hurka elkészítéséhez?

Figyelt kérdés
Szeretnék hurkát tölteni úgy hogy megvenném a belsőségeket a hentesnél.Miből mennyit érdemes venni?legalább 8-10 kg hurkát akarok csinálni és azt is jó lenne tudni miből mennyit érdemes venni hogy finom legyen és ne legyen túl száraz.
2012. máj. 28. 23:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Ahhoz hogy ne legyen száraz elsősorban tokaszalonnát kell hozzá darálni legalább negyedrészben.
2012. máj. 29. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Segítek.

-2 kg rizs

-1 db fej

-0,5 kg tüdő

-0,5 kg máj

-1 kg szív

-1 kg véres hús (a hentes tudni fogja)

-2 kg bőrös hasa, vagy toka szalonna

Ebből olyan 11 kiló hurkát készíthetsz.

Technológia megy?

2012. máj. 29. 04:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Zoli nagyon szépen leírta, hogy az üzletben miből, mennyit kell venni, de ha biztosra akartok menni a sózással, fűszerezéssel kapcsolatban, arra is kérdezzetek rá, azt is írni fogja.
2012. máj. 29. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 doboszoli ***** válasza:
Persze, nagyon szívesen.
2012. máj. 29. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.


doboszoli


Persze már vágtunk disznót meg csináltunk hurkát de már nincs disznó és az alapanyagokat a hentesnél vennénk meg.

Azt hogy hogyan kell elkészíteni azt tudjuk csak a fűszerezésben kérnék egy kis segítséget hogy miből mennyit tegyünk bele.

2012. máj. 29. 10:45
 6/6 doboszoli ***** válasza:
100%

A fenti mennyiséghez javaslok:

-12 deka sót

- 4 " majoránnát

- 4 deka őrölt borsot

-10 deka ő. paprikát(csípősség opció)

-1 kiló vöröshagymát(elősütve, vagy nyersen a rizsbe főzve)

-mokkáskanálnyi ő. szegfűborsot

-15-20 méter sertés vékonybélre lesz szükséged

- a rizst 1,8 liter ABALÉBEN javaslom megfőzni(term. kilónként ennyiben)

A rizs főzésekor legfeljebb a sóból főzz bele, mert az illóolaj tartalmú fűszerekből a főzéskor pont a lényeg megy el.

Sok sikert, majd referálj az eredményről.

Fontos! Meleg van, a kiabált kész hurkát kötelező hideg vízben visszahűteni!!

2012. máj. 29. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!