Szeretnék májas hurkát készíteni! Miből mennyit érdemes venni egy nagyobb mennyiségű hurka elkészítéséhez?
Segítek.
-2 kg rizs
-1 db fej
-0,5 kg tüdő
-0,5 kg máj
-1 kg szív
-1 kg véres hús (a hentes tudni fogja)
-2 kg bőrös hasa, vagy toka szalonna
Ebből olyan 11 kiló hurkát készíthetsz.
Technológia megy?
Köszönöm a válaszokat.
doboszoli
Persze már vágtunk disznót meg csináltunk hurkát de már nincs disznó és az alapanyagokat a hentesnél vennénk meg.
Azt hogy hogyan kell elkészíteni azt tudjuk csak a fűszerezésben kérnék egy kis segítséget hogy miből mennyit tegyünk bele.
A fenti mennyiséghez javaslok:
-12 deka sót
- 4 " majoránnát
- 4 deka őrölt borsot
-10 deka ő. paprikát(csípősség opció)
-1 kiló vöröshagymát(elősütve, vagy nyersen a rizsbe főzve)
-mokkáskanálnyi ő. szegfűborsot
-15-20 méter sertés vékonybélre lesz szükséged
- a rizst 1,8 liter ABALÉBEN javaslom megfőzni(term. kilónként ennyiben)
A rizs főzésekor legfeljebb a sóból főzz bele, mert az illóolaj tartalmú fűszerekből a főzéskor pont a lényeg megy el.
Sok sikert, majd referálj az eredményről.
Fontos! Meleg van, a kiabált kész hurkát kötelező hideg vízben visszahűteni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!