Milyen alapvető élelmiszerekből érdemes nagyobb mennyiségeket tartani otthon?
Krumpli, rizs nálam mindig van.
Én sokszor csináltam azt, hogy megvettem a csirke/pulykahusit, és felkockázva, csíkokra vágva, adagokban fagyasztottam le. Ugyanígy a pörkölthúst.
Ha bolognait, székelykáposztát készítettem, mindig fagyasztottam le belőle, bármikor elővehető.
Igyekeztem két napra főzni, főleg levest, főzeléket.
A mirelit zöldségkeverékek is jó szolgálatot tesznek, zöldséges rizshez, rizottóhoz, vagy majonézes salátához.
Legegyszerűbb, ha egy hétre megtervezitek a menüt, és hétvégén, vagy egy héten egyszer ahhoz bevásárolsz, így nem kell minden nap boltba menned.
Nálam mindig van itthon tartalék., Ha valamit elhasználok,azonnal felírom és a következő alkalommal pótolom.
Só,pirospaprika,fűszerek,rizs,zsemlemorzsa,búzadara,instant kakaó,kakaó,sütőpor,porélesztő,friss élesztő,vaj,margarin,füstölt kolbász,diófélék,bevonócsokik,dobozos vecsési káposzta,paradicsompüré,ketchup,mustár, vöröshagymakrém és vöröshagyma,fokhagyma,burgonyapor és 2-3 kb burgonya,zöldségfélék frissen és fagyasztva. A fagyóban adagolva darált hús,szelet húsok,mirelit zöldségek és előre megfőzött készételek.
Házi tejfölt és túrót veszek,adagokban azt is lefagyasztom. Ha van időm sütök muffint,kel tésztaféléket,piskótát,és azt is lefagyasztom. Ha a piskótát vajaskrémmel,és tejszínnel töltöm,az is mehet a fagyóba.
Tésztafélék: levesekbe és egyéb is.
Hirtelen ennyi jut az eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!