Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Első alkalomra milyen pálinkát...

Első alkalomra milyen pálinkát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Még csak kétrszer ittam pálinkát.Először egy körte pálinkát,de ez nem jött be.Majd másodszor egy barack pálinkát kóstoltam ez már jobb volt.

Milyen fajtát kóstoljak meg?

Ágyas vagy sima?

2015. szept. 20. 20:49
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Egy ágyas pálinka nagyjából mennyibe kerül?
2015. szept. 23. 20:01
 22/35 Mojjo ***** válasza:

Mennyibe kerül egy ágyas? Ez a kérdés így nem igazán megválaszolható... Milyen márka/termelő? Milyen gyümölcsből? Mekkora kiszerelésben?

Csak itt 600 Ft-tól 15 ezer forintig van minden, ha még kiszerelést sem tudunk:

[link]

De oké, legalább a kiszerelést rögzítsük, ha fél literesben maradunk, ott a 15 ezres az fél literes, itt találsz 3 ezerért is fél liter ágyast:

[link]

Szóval enyhén szólva szórnak az árak, azonos kiszerelésben is sokszáz százalékos különbségek vannak... szóval nem tudjuk mennyi kb egy ágyas, annyi, amennyi épp :)

2015. szept. 24. 09:51
 23/35 A kérdező kommentje:

Ti már kóstoltátok a Szatmári ágyas szilvapálinka-t?

Ha igen,akkor mit gondoltok róla?

2015. szept. 26. 21:21
 24/35 Phoney ***** válasza:
A szatmári szilvapálinka nem egy konkrét márka, hanem egy földrajzi árujelző, kb. mint az egri bikavér. Stílusban és színvonalban egyaránt széles skálán mozoghat egy szatmári szilvapálinka, akár ágyas, akár nem.
2015. szept. 27. 18:45
 25/35 Mojjo ***** válasza:

Phoney, van egy olyan érzésem, hogy a kérdező konkrétan erre gondol:

[link]

Nem 100%, de nagyon úgy sejtem :)

Kedves kérdező! Ha a képen látható termékre gondolsz, akkor a legnagyobb jóindulattal sem ajánlhatjuk.

2015. szept. 27. 19:11
 26/35 A kérdező kommentje:

Igen,erre gondoltam.

Akkor Békési Manufaktúra vörös szilvapálinka,lehet hogy ez lesz,de még nem tudom.

2015. szept. 27. 19:19
 27/35 Phoney ***** válasza:

Inkább maradj távol minden olyan pálinkától, amin még márkanév sincs... de többnyire az sem jó jel, ha az elülső címkérül nem derül ki, melyik főzdéé. A Mojjo linkjénél látható pálinka az MGE teszje szerint egyszerűen selejt.

A Békési vörös szilvája mem valami jó az áráért. Szilvából elég jó volt a Sáppuzstai, Agárdi, Árpád Prémium Érlelt, emlékeim szerint a Máron és Lányai is, de nem rossz a Pannonhalmié sem, és még a Zsindelyes szilvája is jobb volt a Békésiénél. Persze tudnék sorolni a Békésinél rosszabb „prémium szilvapálinkákat” is.

2015. szept. 27. 19:39
 28/35 A kérdező kommentje:
Az Agárdi Miraculum szilva pálinka szinte mindenhol 5 489 Ft/0.5 liter árban van?
2015. szept. 27. 19:46
 29/35 Mojjo ***** válasza:
Reális ár.
2015. szept. 27. 20:05
 30/35 A kérdező kommentje:
Ma találtam a Penny-ben 2500 Ft/0.5L-ért Zsindelyes szilvapálinkát,és azt szeretném kérdezni,hogy mit gondoltok róla,meg hogy megéri-e megvenni?
2015. szept. 28. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!