Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Első alkalomra milyen pálinkát...

Első alkalomra milyen pálinkát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Még csak kétrszer ittam pálinkát.Először egy körte pálinkát,de ez nem jött be.Majd másodszor egy barack pálinkát kóstoltam ez már jobb volt.

Milyen fajtát kóstoljak meg?

Ágyas vagy sima?



2015. szept. 20. 20:49
1 2 3 4
 11/35 Phoney ***** válasza:
Nem kóstoltam sajnos. Igazából az eddigi 11 barackpálinka közül a Sáppusztaié volt az egyetlen, amire azt mondtam, hogy „igen, ezt kerestem eddig”.
2015. szept. 21. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/35 Mojjo ***** válasza:

Thx a választ... hmm, és igencsak jó áron van ez a Sáppusztai, ez bíztató.

Egyébként a pálinkás tapasztalataidat nem szeretnéd/fogod leírni valahova? Az abszint.com-on látok egy pár pálinkaleírást, értékelést, meg látom, hogy rengeteg pálinka értékelésre vár, azokat te írod?

2015. szept. 22. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/35 A kérdező kommentje:
Megkóstolásra szerintetek elég a 0.04 literes kiszerelés ?
2015. szept. 23. 10:29
 14/35 Phoney ***** válasza:
Az 2 kóstolásra is elég :)
2015. szept. 23. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/35 Mojjo ***** válasza:
Ha esetleg kimész, emlékeim szerint kolbász- és pálinkafeszten szoktak 1,4cl-t is adni a szokásos 2cl és 4cl mellett. Ha meg akarsz ismerkedni többféle pálinkával, szerintem semmiképp nem szabad többet kérni, még akkor sem, ha köpőcsészézik valaki, bár úgy vélem, az nincs benne a játékban :)
2015. szept. 23. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/35 A kérdező kommentje:
Mit gondoltok a Pannonhalmi Birspálinkáról?
2015. szept. 23. 16:25
 17/35 anonim válasza:
Pálinkaügyben én nagyon válogatós vagyok. A boltik közül talán az Agárdi volt az egyetlen amit jónak tudtam értékelni de azt is tegyük hozzá hogy nem szoktam túl sok bolti pálinkát venni. Házik terén inkább vagyok tájékozottabb egy kicsivel. Ittam már nagyon jót ittam már középszerű, felejthetőt és ritka rosszat is. Ha jófajta pálinkát akarsz inni akkor az Agárdit mindenképpen ajánlom. Ha esetleg házit akarsz akkor érdeklődj a főzés iránt és hogy a környékeden milyen pálinkafőző üzemek vannak és hol található megfelelő minőségű gyümölcs. Mennyire hajlandóak meghallgatni afelől hogy milyenre akarod. Pléda: Mifelénk van egy közkedvelt főzde ahol az ott dolgozók nagy szakértelemmel rendelkeznek és szívesen meghallgatják akárki óhaját olyan téren hogy mennyi cukrot szeretnél hogy beletegyenek a főzésnél. Mi például almából főzettünk ott. A gyümölcsöt egy "almáskertből" szereztük és a főzésnél kértük hogy egy deka cukor ne kerüljön bele. A végeredmény egy remek pálinka lett amely az ottani dolgozók több ismerősöm és egy hozzáértő ember szerint is kifogástalan. Sajnos a cukormentes főzés nem mindig kifizetődő mivel egyes gyümölcsök (pl birs) nem adnak elég cefrét és kell hozzá egy minimális mennyiség. (egy kis plusz tapasztalat: egy jóbarátom egyszer megkínált saját birspálinkájával amely kifejezetten jó volt de mikor elmondta hogy mennyibe kerül fél liter belőle nem kicsit emelkedett meg a szemöldököm mivel gyakorlatilag aranyárban mérik és így is alig tudott hozni mivel 2 hónap alatt elkapkodják)
2015. szept. 23. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/35 Phoney ***** válasza:

Egész jó a Pannonhalmi birse, de szerintem a Zsindelyesé összességében jobb (A Zsindelyes általában nem nagy szám, de a birsük jó.)


Ha az számít jobban, akkor a Phalmié édesebb-visszafogottabb, a végén finom birsalmasajtos utóízzel, míg a Zsindelyesé határozottabb birsízű és harapósabb.


A Békési birsét ismerem még, de az jóval elmarad ettől a kettőtől.

2015. szept. 23. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/35 A kérdező kommentje:

Mennyire különbözik az ágyas pálinka íze a nem ágyasétól?

Miben más?

2015. szept. 23. 19:38
 20/35 Phoney ***** válasza:

Az ágyasban megjelennek olyan ízek, amik a lepárláson nem vagy alig mennek át, ezért a tiszta pálinkából jobbára hiányoznak. Az ágyas főleg édesebb szokott lenni, de némi gyümölcsös fanyarság is megjelenhet (amilyet mondjuk egy meggylikőrben érezni).


Az ágyas általában inkább a rosszabbul sikerült főzetekből szokott készülni, mert egy kis édesség sok hibát el tud fedni.

2015. szept. 23. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!